C'Mon C'Mon

Η Ζωή Συνεχίζεται

Δραματική  |  Παραγωγή: 2021  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Mike Mills

Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman, Scoot McNairy, Molly Webster

Κείμενο: Βαγγέλης Βίτσικας

Ο Johnny (Joaquin Phoenix) είναι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, που προσπαθεί να ξεπεράσει τον σχετικά πρόσφατο χωρισμό του από την κοπέλα του και το θάνατο της μητέρας του. Η αδελφή του Viv (Gaby Hoffmann), με την οποία είχε ψυχρανθεί πριν μερικά χρόνια, πρέπει να ταξιδέψει για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και δεν έχει πού να αφήσει τον 9χρονο γιο της, Jesse (Woody Norman). Ζητά, λοιπόν, από τον Johnny να φροντίσει τον Jesse όσο εκείνη λείπει κι ο Johnny δέχεται. Πηγαίνει στο Los Angeles, όπου ζει η αδελφή του, και εγκαθίσταται στο σπίτι της. Όταν, όμως, η απουσία της Viv παραταθεί, ο Johnny θα φέρει τον Jesse στη Νέα Υόρκη.

Ο Mike Mills είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου την τελευταία δεκαετία. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2010 με την ταινία «Beginners», την οποία διαδέχθηκε το πανέμορφο «20th Century Women» (2016), για τις ανάγκες του οποίου ο Mills συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό καστ (Annette Benning, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup), αποδεικνύοντας πόσο ικανός είναι στο να αποσπά από τους ηθοποιούς του δυνατές ερμηνείες. Τώρα, στη νέα του ταινία, έχει την τύχη να συνεργάζεται με τον Joaquin Phoenix, στην πρώτη ερμηνεία του ηθοποιού μετά την οσκαρική του βράβευση για το «Joker» (2019).

Πιστός στην προσωπική του αισθητική, που θέλει τις ταινίες του να ασχολούνται με ιστορίες απλών ανθρώπων φιλτραρισμένες μέσα από μια ιδιαίτερα ποιητική γραφή που τις καθιστά πανανθρώπινες και γοητευτικές, ο Mills αποφασίζει στο «C'Mon C'Mon\" να χρησιμοποιήσει ασπρόμαυρη φωτογραφία. Η απόφασή του αυτή χαρίζει στην ταινία του μεγάλο μέρος της γοητείας της. Οι \"φέτες ζωής\" από τις οποίες αποτελείται το έργο, οι καθημερινές στιγμές που συνθέτουν τον σεναριακό ιστό, αποκτούν μια άλλη διάσταση στο ασπρόμαυρο. Απομακρύνονται από το ρεαλισμό και προσεγγίζουν την αφαίρεση που συναντάμε στις ταινίες του Wim Wenders, ενός δημιουργού στον οποίο η συγκεκριμένη ταινία οφείλει πολλά.

Τίποτα σοκαριστικό δε συμβαίνει στην επιφάνεια αυτής της ταινίας. Η συναισθηματική της δύναμη, εντούτοις, είναι μεγάλη. Οι κεντρικοί της ήρωες, ο Johnny κι ο Jesse, αναπτύσσουν μια αναπάντεχη σχέση εμπιστοσύνης. Μολονότι ο Jesse είναι αυτός που, αρχικά, χρειάζεται τη φροντίδα του Johnny, ο τελευταίος θα διαπιστώσει πως έχει ανάγκη περισσότερο τον μικρό του ανιψιό. Γι' αυτό και το συγκλονιστικό γενικό πλάνο στη σκηνή της αναπόφευκτης αναχώρησης, προς το φινάλε του έργου, είναι τόσο συγκινητικό μέσα στην απλότητά του. Το «C'Mon C'Mon», με σημαντικό προτέρημα έναν σπουδαίο πρωταγωνιστή και έναν πιτσιρικά που κλέβει την παράσταση, είναι μια γλυκύτατη ταινία, που μιλά για τις σχέσεις μας με ανθρώπους που, χωρίς να το περιμένουμε, μας καθορίζουν, για την ανάγκη κάθε ανθρώπου για συντροφικότητα, για το φόβο της μοναξιάς και του θανάτου. Χωρίς να "φωνάζει" τίποτα από όλα αυτά, με εμπιστοσύνη στη συγκινησιακή δύναμη της εικόνας και με διαλόγους που εννοούν πολλά περισσότερα από όσα λένε, ο Mills έχει φτιάξει μια από τις πιο όμορφες δημιουργίες της χρονιάς.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-12-2021  |  Διανομή: Tanweer  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.