ΓΕΝΙΚΑ

Για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: "Νύχτες Πρεμιέρας", επιβεβαιώνει την παράδοση ενός θεσμού που έχει μετατρέψει το Σεπτέμβριο στον πιο σημαντικό κινηματογραφικό μήνα της πρωτεύουσας. Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων επτά διοργανώσεων, οι συντελεστές του Φεστιβάλ επιστρέφουν φέτος με ένα πλούσιο σε προτάσεις κινηματογραφικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από τις 12-19 Σεπτεμβρίου στις καθιερωμένες πλέον αίθουσες ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, ΑΠΟΛΛΩΝ Renault Filmcenter 2000 και ΔΑΝΑΟΣ I & II.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας πιστό στον προσανατολισμό του βασίζεται στους άξονες που το καθιέρωσαν ως μια ποικίλη αντανάκλαση του σύγχρονου σινεμά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στο Αμερικάνικο Ανεξάρτητο Σινεμά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το Πανόραμα, με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι Avant Premieres, με ταινίες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στη νέα σεζόν, Τεντώστε τα αυτιά σας: Μουσική και Σινεμά, οι Ελληνες της Διασποράς, τα Ντοκιμαντέρ.

Την τιμητική τους θα έχουν φέτος ο Guy Maddin, ο Jean Vigo και ο Σύγχρονος Μεξικάνικος Κινηματογράφος.

Υπενθυμίζουμε πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά έχει καθιερώσει το Βραβείο Κοινού, ύψους 6.000 Ευρώ.

Οι προβολές πραγματοποιούνται σε τέσσερις από τις καλύτερα εξοπλισμένες αίθουσες της Αθήνας, στο ΑΤΤΙΚΟΝ Renault, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Renault Filmcenter 2000 και τον ΔΑΝΑΟ Ericsson I και II, οι οποίες διαθέτουν τέλεια κλιματιστικά μηχανήματα, σύστημα ήχου Dolby Surround και συνολικό αριθμό χωρητικότητας 2000 θέσεων. Το εισιτήριο για την κάθε προβολή κοστίζει 5 Ευρώ, ενώ οι κάρτες διαρκείας 50 Ευρώ και ισχύουν για όλες τις προβολές σε όλες τις αίθουσες.