44ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλείνει σιγά σιγά η αυλαία για το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με 189 ταινίες το φετινό φεστιβάλ έρχεται να δώσει μια πλούσια γεύση από την πρόσφατη παραγωγή αλλά και παράλληλα να τιμήσει ενδιαφέροντες σκηνοθέτες με σημαντική πορεία.

Στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε στο Cinenews.gr, με την συνεργασία και υποστήριξη του γραφείου τύπου του Φεστιβάλ, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση καθώς και το πρόγραμμα των προβολών.

Kατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μπορείτε να παίρνετε μια γεύση από ό,τι συμβαινει στη στήλη των ρεπορτάζ.

Στο φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα 16 ταινίες διαγωνίζονται για το Χρυσό Αλέξανδρο. Όπως πάντα πρόκειται για πρώτες και δεύτερες δημιουργίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Επίσης στο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβληθεί η ετήσια ελληνική κινηματογραφική παραγωγή περιλαμβάνοντας 23 ταινίες μυθοπλασίας και 5 ντοκιμαντέρ.

Οι Νέοι Ορίζοντες φέτος αλλάζουν προσανατολισμό. Επιλέγουν να διακηρύξουν την κινηματογραφική ανεξαρτησία μέσα από τρία προσεκτικά διαμορφωμένα προγράμματα: Διεθνής Επιλογή, Αφιέρωμα στον Michael Snow και στον Shinya Tsukamoto.

Τέλος πολύ ενδιαφέροντα είναι τα αφιερώματα στους Δημιουργούς της Κεντρικής Ασίας, στον Otar Iosseliani, στον Wong Kar Wai, τον Joao Cesar Monteiro και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Για δέκα μέρες η καρδιά του κινηματογράφου θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη και το Cinenews.gr θα είναι εκεί.