LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS
 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το έπος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών συνεχίζεται στους Δύο Πύργους… η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού έχει διαλυθεί… Ο Μπόρομιρ χάθηκε στη μάχη με τα Ορκ… ο Άραγκορν, ο Λέγκολας και ο Γκίμλι καταδιώκουν τους Uruk-Hai που έχουν απαγάγει το Μέρι και τον Πίπιν, ενώ ολομόναχοι ο Φρόντο με τον Σαμ περιπλανώνται χαμένοι στους λόφους του Έμιν Μιούιλ…

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας ξεδιπλώνεται με εντυπωσιακό τρόπο η συνέχεια της ιστορίας που ξεκίνησε με το Fellowship of The Ring. Το Two Towers είναι μία πολύ πιο εντυπωσιακή ταινία από την πρώτη της σειράς, καθώς αφηγείται τις περιπέτειες κάθε μέλους της Συντροφιάς ξεχωριστά και περιλαμβάνει ορισμένες σκηνές καταιγιστικής δράσης. Η μάχη στο Φαράγγι του Χελμ είναι σίγουρα μία σκηνή που όσοι την παρακολουθήσουν θα θυμούνται για πολύ καιρό. Ο Jackson θέλοντας να δώσει πολύ πιο «κινηματογραφικό» στυλ στην ταινία, έχει τροποποιήσει κάποια από τα γεγονότα του βιβλίου του Τόλκιν, γεγονός που ίσως απογοητεύσει όσους το έχουν διαβάσει, όμως η εξέλιξη της ιστορίας και η ανάγκη συμπίεσής της σε 3 μόλις ώρες το κατέστησαν μάλλον αναγκαίο.

Στο Two Towers εισάγονται και αρκετοί χαρακτήρες επιπλέον, όπως ο Φάραμιρ, αδελφός του Μπόρομιρ, ο Βασιλιάς Θέοντεν του Ρόαν αλλά και ο Φιδόγλωσσος τον οποίο υποδύεται με μεγάλη επιτυχία ο Brad Durif. Ο χαρακτήρας που κλέβει την παράσταση βέβαια όπως και στο βιβλίο είναι ο Δεντρογένης μαζί με τους υπόλοιπους Εντ. Η συμμετοχή τους στην εξέλιξη της ιστορίας είναι πολύ σημαντική και ευτυχώς για τους λάτρεις του Τόλκιν αυτό έχει μεταφερθεί με αρκετά καλό τρόπο και στη μεγάλη οθόνη…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το διπλό dvd που κυκλοφόρησε κινείται σε γενικές γραμμές στα επίπεδα της αντίστοιχης περσινής κυκλοφορίας. Το 1ο dvd περιέχει την ταινία σε πολύ καλή ποιότητα εικόνας και καθαρά χρώματα με εξαίρεση κάποια σκοτεινά σημεία, ενώ και ο ήχος με την υψηλή του ποιότητα μεταφέρει πολύ πιστά το κλίμα της ταινίας στο θεατή.

Στο δεύτερο δισκάκι περιλαμβάνονται τα extras τα οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι περιέχουν όλα ελληνικούς υπότιτλους. Αρχικά υπάρχουν τα κινηματογραφικά τρέιλερ της ταινίας και πολλά τηλεοπτικά σποτάκια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των extras καταλαμβάνουν δύο μεγάλα αφιερώματα στα γυρίσματα της ταινίας. Σε αυτά μπορούμε να παρακολουθήσουμε πάρα πολλά πλάνα από τα διάφορα στάδια της παραγωγής συγκεκριμένων σκηνών, όπως για παράδειγμα η μάχη στο Helm’s Deep, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη των συνεργείων σε ορισμένα εξωτερικά γυρίσματα και τους τρόπους με τους οποίους τις αντιμετώπισαν. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι συνεντεύξεις με όλους τους πρωταγωνιστές της ταινίας που υπάρχουν διάσπαρτες σε αυτά τα δύο αφιερώματα. Από τα extras δε θα μπορούσε να λείπει (όπως και πέρυσι) ένα preview του Return of The King το οποίο ασφαλώς και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ υπάρχει και ένα κομμάτι που αναφέρεται στην Extended Edition των τεσσάρων dvd που θα κυκλοφορήσει, πληροφορώντας μας για τα επιπλέον λεπτά της ταινίας που θα περιέχει καθώς και για τα αμέτρητα βέβαια extras. Τα πρόσθετα συμπληρώνουν ένα μουσικό βιντεοκλίπ που αφορά το τραγούδι του Γκόλουμ και ένα κομμάτι με πληροφορίες για το βιντεοπαιχνίδι της Electronic Arts.

Σε γενικές γραμμές οι Δύο Πύργοι αποτελούν μία εξαιρετική ταινία που όλοι οι φίλοι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πρέπει να δουν και το dvd αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτό. Η Extended Edition που θα κυκλοφορήσει αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της ταινίας ως προς το βιβλίο, αλλά ποιος μπορεί να περιμένει μέχρι τότε?

Δευκαλίωνας Καλογρίδης.

FEATURES

Παίζουν:
Elijah Wood
Sean Astin
Ian McKellen
Liv Tyler
Viggo Mortensen
Kate Blanchett
Orlando Bloom
Christopher Lee
Anddy Serkis

Σκηνοθέτης:
Peter Jackson

Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 172 λεπτά

Εικόνα: 2.35:1 DVD pal περιοχής 2 (2 δισκάκια)
Ήχος:
Αγγλικά: Αγγλικά Dolby Digital 5.1 EX

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά...

Πρόσθετα: Κινηματογραφικά τρέιλερ, τηλεοπτικά σποτάκια, μουσικό βιντεοκλίπ, πληροφορίες για την Extended dvd Edition, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, αφιερώματα και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της ταινίας, preview του Return Of The King.