JAMES BOND: DIE ANOTHER DAY
JAMES BOND: ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο James Bond προσπαθεί να εισχωρήσει στο στρατηγείο του συνταγματάρχη Μουν σε αποστρατικοποιημένη ζώνη στη Βόρεια Κορέα. Η αποστολή του αποτυγχάνει όταν γίνεται αντιληπτή η πραγματική ταυτότητα του Βρετανού πράκτορα με συνέπεια τη σύλληψή του. Ο Bond θα υποστεί σκληρότατα βασανιστήρια και η απελευθέρωσή του θα επέλθει ύστερα από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών Μ. Βρετανίας και Β. Κορέας. Για να επιτευχθεί η συμφωνία όμως οι βρετανικές αρχές προσφέρουν για αντάλλαγμα την απελευθέρωση του βορειοκορεάτη τρομοκράτη Ζάο. Ο βρετανός πράκτορας θα αναζητήσει τον άνθρωπο που τον πρόδωσε κατά τη διάρκεια της αποστολής του. Σύντομα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου. Ο δαιμόνιος Bond θα συναντήσει στο δρόμο του την σαγηνευτική αμερικανίδα πράκτορα Jinx και τον μεγαλομανή μεγιστάνα Gustav Graves που τόσο ο εκκεντρικός χαρακτήρας του όσο και το ομιχλώδες παρελθόν του θα κινήσουν τις υποψίες του και σύντομα ο βρετανός πράκτορας θα κληθεί να δράσει προτού αρχίσει ένας καταστροφικός πόλεμος για τον πλανήτη…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η 20η ταινία με τον θρυλικό πράκτορα James Bond συνεχίζει επάξια την παράδοση των προηγουμένων διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά τόσο του ήρωα όσο και της ίδιας της φιλοσοφίας της «σειράς». Στοιχεία όπως οι γοητευτικές γυναίκες, τα πολυτελή αυτοκίνητα, το σεξαπίλ, η γοητεία του Bond αλλά και η ακατάπαυστη δράση, το λεπτό «αγγλοσαξονικό» χιούμορ με τις έξυπνες ατάκες και η δόση υπερβολής στις σκηνές δράσεις ( ιδιαίτερα με τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ειδικών εφέ ) διατηρούν την ταυτότητα της ταινίας. Αξιοσημείωτο στοιχείο επίσης αποτελεί η αντίθεση πάγου και φωτιάς με φόντο την παγωμένη Ισλανδία. Μόνο το στοιχείο της υπερβολής που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, ενδέχεται να σας ξενίσει θυμίζοντάς σας... μεγαλειώδεις στιγμές του Mission Imposible 2. Ο Pierce Brosnan στην 4η συμμετοχή του σε ταινία του James Bond συνεχίζει να προσδίδει στον ήρωα την απαραίτητη γοητεία και δυναμισμό, διατηρώντας την κληρονομιά των προκατόχων του. Παράλληλα η Halle Berry αποτελεί την έκπληξη που συμπληρώνει τον Pierce Brosnan δημιουργώντας ένα άκρως δυναμικό δίδυμο και αφήνει υποσχέσεις με την παρουσία της για μελλοντικές ταινίες του 007.

Η έκδοση του Die Another Day (Special Edition) αποτελείται από 2 DVD. Το πρώτο δισκάκι περιέχει την ταινία με όλες τις απαραίτητες επιλογές (επιλογή σκηνής, υποτίτλων και γλώσσας, 2 επιλογές σχολιασμού κτλ). Για ποιότητα ήχου και εικόνας ασφαλώς δεν γίνεται λόγος καθώς τα standards είναι υψηλά. Το δεύτερο δισκάκι περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από βίντεο, ντοκιμαντέρ, βίντεο κλιπ καθώς και οτιδήποτε υλικό μπορεί κανείς να φανταστεί σχετικά με την ταινία. Το περιεχόμενο του θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους φαν του James Bond αφού είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη και εκτενής η πληθώρα των extras. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα πλήρες ντοκιμαντέρ από τα γυρίσματα, τη δημιουργία των ειδικών εφέ και την κατασκευή των αυτοκινήτων της ταινίας, πλάνα και παρουσιάσεις σκηνών και σκίτσων σεναρίου. Υπάρχουν ακόμα μια παρουσίαση του εξοπλισμού του James Bond, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, trailers και βίντεο κλιπ του hit ”Die Another Day” από το soundtrack, παρουσίαση του αντίστοιχου videogame της ταινίας και τέλος ένα ντοκιμαντέρ από την πορεία των γυρισμάτων. Συνεπώς μιλάμε για μία άψογη έκδοση διπλού DVD που συνδυάζει πληρότητα υλικού και ποιότητα. Όταν μάλιστα αναλογιστούμε και την εξασφαλισμένη διασκέδαση που υπόσχεται η ταινία, εύκολα συμπεραίνουμε πως πρόκειται για μια έκδοση που θα σας συναρπάσει.

Νεκτάριος Σάκκας.

FEATURES

Παίζουν:
Pierce Brosnan
Halle Berry
Toby Stephens
Rosamund Pike
Rick Yune

Σκηνοθέτης:
Lee Tamahori

Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 132 λεπτά

Εικόνα: 2.35:1 και 16:9 DVD pal περιοχής 2 (2 δισκάκια)
Ήχος:
Αγγλικά: Dolby Digital 5.1 DTS

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Ουγγρικά, Τούρκικα, Εβραϊκά, Κροατικά.

Πρόσθετα: Σκηνές από τα γυρίσματα. Σχολιασμός από τον Lee Tamahori και τον παραγωγό Michael Wilson.
Σχολιασμός από τους Pierce Brosnan και Rosamund Pike.
Αφιέρωμα: «From script to screen» αποκλειστικά στην έκδοση περιοχής 2. «Inside Die Another Day», παρουσίαση της παραγωγής του φιλμ. Ειδικό αφιέρωμα στην σκηνή της καταδίωξης με αυτοκίνητο. Φωτογραφικό άλμπουμ με πάνω από 200 φωτογραφίες από τα γυρίσματα. Μουσικό video clip «Die another day» από την Madonna.
Making of του video clip «Die another day» της Madonna. Making of του παιχνιδιού «007: Nightfire»
Κινηματογραφικό τρέηλερ και τηλεοπτικά spots.
Συλλεκτικό βιβλιαράκι.