S1M0NE
 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η καριέρα του Viktor Taransky δείχνει να ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Οι τελευταίες του σκηνοθετικές απόπειρες πάτωσαν και όταν το μεγαλύτερο όνομα του Hollywood η Nicola Anders εγκαταλείπει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η φθίνουσα πορεία αντιμετωπίζεται από τους εργοδότες του ως μη αναστρέψιμη. Η πρώην σύζυγος και μητέρα της κόρης του, που είναι από τα διευθυντικά στελέχη του κινηματογραφικού στούντιο, του ανακοινώνει πως η συνεργασία τους τελειώνει. Οι υποψηφιότητες για Όσκαρ και οι λοιπές περγαμηνές του πλέον φαντάζουν μακρινές. Η επιμονή του όμως να ολοκληρώσει την ταινία τον οδηγεί σε μια παράτολμη λύση. Από τον Hank, που είναι διάνοια στους υπολογιστές, φτάνει στα χέρια του ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για πρωταγωνίστρια μία ψηφιακά σχεδιασμένη ηθοποιό, με αστείρευτο ταλέντο και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η ταινία του Taransky όχι μόνο θα ολοκληρωθεί, αλλά θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία αναδεικνύοντας εκ νέου τόσο τον ίδιο, όσο και την άγνωστη και μυστηριώδη πρωταγωνίστρια Simone. Το κουτί της Πανδώρας που άνοιξε με την επιλογή του σύντομα θα του καθορίζει την καριέρα του και την προσωπική του ζωή...

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Laurence Fishburne αναρωτιόταν απευθυνόμενος στον Keanu Reeves στην ταινία Matrix : "Πώς ορίζεις το αληθινό; Αν αληθινό ονομάζεις αυτό που βλέπεις ακούς αγγίζεις ή γεύεσαι τότε απλά αληθινό είναι μονάχα σήματα που λαμβάνει ο εγκέφαλός σου!" Στην ταινία "S1M0NE" τα λόγια εκείνα θα έλεγε κανείς πως αποκτούν νόημα. Για τους θαυμαστές της η νέα μεγάλη σταρ του Hollywood φαντάζει πέρα ως πέρα αληθινή. Ακόμα και για τον ίδιο τον Taransky από τη στιγμή που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω του η ψηφιακή ηθοποιός φαντάζει υπαρκτό πρόσωπο. Έξω από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο η ταινία πραγματεύεται (ή τουλάχιστον προσπαθεί) την αδράνεια της ανθρώπινης σκέψης και ύπαρξης να αντιληφθεί τις επιρροές της τεχνολογίας στη ζωή του, είτε από τη σκοπιά του σκηνοθέτη είτε από την πλευρά των απλών θαυμαστών του ψηφιακού ινδάλματός τους. Πάντως το "S1M0NE" χαρακτηρίζεται από την έξυπνη σεναριακή ιδέα του και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.
 

Η έκδοση έχει πολύ καλή εικόνα και 3 επιλογές ήχου (από στερεοφωνικό ήχο έως dolby digital 5:1) γεγονός πολύ θετικό. Στα ειδικά χαρακτηριστικά το dvd διαθέτει πλούσιο επιπρόσθετο υλικό όπως κομμένες και εναλλακτικές σκηνές, δύο επιλογές για την ψηφιακή Simone και δύο τρέιλερς. Γενικά η έκδοση θα σας αφήσει ικανοποιημένους τόσο από άποψη υλικού όσο και από την ποιότητα ήχου και εικόνας.

Νεκτάριος Σάκκας.

FEATURES

Παίζουν:
Al Pacino
Benjamin Salisbury
Winona Ryder
Darnell Williams
Jim Rash
Ron Perkins
Jay Mohr
Catherine Keener

Σκηνοθέτης:
Andrew Niccol

Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 117 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0 Surround, DTS 6.1 ES

Υπότιτλοι: Ελληνικά.

Πρόσθετα: Δύο κινηματογραφικά τρέιλερ, κομμένες και εναλλακτικές σκηνές, ντοκιμαντέρ για την δημιουργία της S1m0ne, ντοκιμαντέρ "Cyber Stardom".