40 DAYS AND 40 NIGHTS
40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 40 ΝΥΧΤΕΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Matt νιώθει ένα απέραντο κενό μέσα του από τη στιγμή που η Nicole, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του τον παρατάει. Έξι μήνες μετά και ακόμα το διαμέρισμά του είναι γεμάτο φωτογραφίες της, το pc του προσωπικά τους βίντεο και το μυαλό του γεμάτο αναμνήσεις. Ως εδώ όλα καλά. Ή μάλλον όλα αναμενόμενα. Όμως ο Matt για να ξεπεράσει το παρελθόν επιδίδεται σε σχέσεις της μιας νύχτας. Με τον κολλητό και συγκάτοικο του Ryan κάθε βράδυ επιστρέφουν σπίτι με διάφορες αιθέριες υπάρξεις! Μέχρι που ο Ματ αντιλαμβάνεται πως η "μαύρη τρύπα" της ψυχής του που ακούει στο όνομα Nicole δεν μπορεί να την ξεπεραστεί έτσι. Πόσο μάλλον όταν μαθαίνει πως εκείνη εντελώς αναπάντεχα αρραβωνιάζεται! Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση: κομμένο το σεξ για 40 μέρες. Και όχι μόνο το σεξ αλλά και οτιδήποτε έχει να σχέση με το σεξ. Στην αρχή όλα δείχνουν εύκολα, μέχρι που ο Matt γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του. Το δίλημμα γίνεται γρήγορα ορατό και παράλληλα ο Matt αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να απαρνιέσαι το σεξ σε ένα κόσμο που όλα δείχνουν να περιστρέφονται γύρω από αυτό.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Από τους παραγωγούς του Bridget Jones Diary έρχεται η κωμωδία 40 Days And 40 Nights. Πρόκειται για μία κωμωδία που παρά το γεγονός ότι αναφέρεται σε τετριμμένα "προβλήματα" των νεαρών πρωταγωνιστών σεξουαλικής φύσης, δεν επαναλαμβάνει τα χοντροκομμένα αστεία των ταινιών τύπου "American Pie". Επικεντρώνεται με ομαλό και συνάμα απολαυστικό τρόπο στα μπερδέματα του Matt και της παρέας του αποφεύγοντας τις ακρότητες, έχοντας μια διάθεση απoενοχοποίησης ενός είδους ταινιών που έχει εκθέσει τις εμπορικές τάσεις του Hollywood. Παράλληλα το αμόκ του τζόγου που διακατέχει τους νεαρούς της παρέας σε οποιαδήποτε έκφανση της καθημερινότητας τους, αποδεικνύεται πως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο! Ο Josh Hartnett πείθει στον κωμικό ρόλο του, δείχνοντας τις δυνατότητες του σε διαφορετικούς τομείς υποκριτικής μετά τη συμμετοχή του στις πολεμικές περιπέτειες "Perl Harbor" και "Black Hawk Down".

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του DVD η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή (Dolby Surround 5:1) και τα ίδια υψηλά standard ακολουθεί και η εικόνα (1:85,1). Τα ειδικά χαρακτηριστικά της έκδοσης παρόλα αυτά κρίνονται μάλλον ανεπαρκή καθώς περιλαμβάνουν μόνο το τρέιλερ της ταινίας και τα σχόλια του σκηνοθέτη Michael Lehmann του παραγωγού Michael London και του σεναριογράφου Rob Perez. Σε γενικές γραμμές λοιπόν το DVD αξίζει την προσοχή σας κυρίως λόγω της ταινίας αλλά και της καλής ποιότητας του που θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

Νεκτάριος Σάκκας.

FEATURES

Παίζουν:
Josh Hartnett
Shannyn Sossamon
Paulo Costanzo
Adam Trese
Emmanuelle Vaugier
Lorin Heath
Aaron Trainor

Σκηνοθέτης:
Michael Lehmann

Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 91 λεπτά

Εικόνα: 1,85:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά, Ουγγρικά: Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά, Ουγγρικά, Ρουμάνικα, Τούρκικα, Αραβικά, Τσέχικα.

Πρόσθετα: Σχολιασμός από τον σκηνοθέτη Michael Lehmann, τον παραγωγό Michael London και τον σεναριογράφο Rob Perez, κινηματογραφικό trailer