RESIDENT EVIL
 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν το Resident Evil εμφανίσθηκε πριν αρκετά χρόνια στις οθόνες των υπολογιστών, έκανε αμέσως φανατικούς οπαδούς. Άλλωστε στο γεγονός αυτό βασίστηκε και η απόφαση της εταιρίας που κατασκεύασε το συγκεκριμένο παιχνίδι να βγάλει στην αγορά τις συνέχειες του και αργότερα με την εμφάνιση των παιχνιδομηχανων να φτιαχτούν αντίστοιχες εκδόσεις και για αυτές. Έτσι αυτή τη στιγμή έχουν πουληθεί εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών με το συγκεκριμένο θέμα.

Aφού το επιτάσσει και η μόδα, μετά από τις Κινηματογραφικές πρεμιέρες άλλων παιχνιδιών όπως το Mortal Combat και το ποιο πρόσφατο Tomb Raider με την καλλίγραμμη Lara Croft ήρθε και η σειρά του Resident Evil να εισβάλλει στις Κινηματογραφικές αίθουσες. Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία ένας θανατηφόρος ιός ξεφεύγει από τα υπόγεια εργαστήρια μιας εταιρείας που κατασκευάζει τα πάντα από προϊόντα υψηλής τεχνολογίας μέχρι και βιοχημικά όπλα. Ο υπολογιστής που ελέγχει τις εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος σφραγίζει τους χώρους αυτόματα και σκοτώνει όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας που βρίσκονται εκείνη την στιγμή στις εγκαταστάσεις ώστε να μην εξαπλωθεί ο θανατηφόρος ιός στην επιφάνια. Μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών εισχωρεί στα εργαστήρια, προκειμένου να απενεργοποιήσει τον κεντρικό υπολογιστή, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με αμέτρητα ζόμπι που ο μόνος σκοπός ύπαρξης τους είναι η τροφή τους με ανθρώπινη σάρκα.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η ταινία στηρίζεται κυρίως στη δράση και τα εντυπωσιακά ψηφιακά effects παρά στις ερμηνεία των ηθοποιών, που απλώς συμμετέχουν σε αυτό το video game. Η εκρηκτική εμφάνιση της Μίλα Γιόβοβιτς βοηθάει τα μάλα καθώς και η μπιτάτη μουσική του Μέριλιν Μάνσον που δένει άψογα και με το κλειστοφοβικό περιβάλλον αλλά και με τον χαρακτήρα της ταινίας, που απευθύνεται κύρια στο νεανικό κοινό των απανταχού κομπιουτεράδων. Η έκδοση DVD περιοχής 2 της ταινίας είναι άρτια από κάθε άποψη, άλλωστε μιλάμε για πρόσφατη παραγωγή και τα καλούδια τόσο στο τομέα του ήχου αλλά και της εικόνας προσφέρονται απλόχερα.

Η πλήρους ανάλυσης εικόνα αποδίδει άριστα, ενώ ο ήχος προτείνεται ανεπιφύλακτα στα καταστήματα hi-fi για επίδειξη των home cinema συστημάτων τους αφού είναι εκρηκτικός και άψογος σε όλα τα κανάλια.

Νίκος Αρούκατος

FEATURES

Παίζουν:
Milla Jovovich
Michelle Rodriguez
Eric Mabius
James Purefoy
Martin Crewes
Colin Salmon

Σκηνοθέτης:
Paul W.S. Anderson

Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 101 λεπτά

Εικόνα: 1,85:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά-Γερμανικά: Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι: Ελληνικά...

Πρόσθετα: Σχολιασμοί από τους πρωταγωνιστές, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, μουσικά video από το soundtrack.