HEARTS IN ATLANTIS
ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Bobby Garfield είναι ένα φυσιολογικό παιδί που μένει με τη μητέρα του σε μία μικρή γραφική αμερικάνικη πόλη στα 1960. Όταν ο Ted Brautigan όμως μπει στη ζωή τους πολλά πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν, κυρίως για το νεαρό Bobby. Ο Ted (Anthony Hopkins) είναι ο νέος ενοικιαστής του 2ου ορόφου του σπιτιού στο οποίο μένει ο Bobby και πρόκειται για έναν μυστηριώδη άνδρα που δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για το παρελθόν του. Σιγά σιγά αρχίζει να αναπτύσσεται μία όμορφη σχέση πατέρα-γιου ανάμεσα στον Ted και τον Bobby, ενώ η μητέρα του Bobby θα μένει αμέτοχη όσον αφορά τις καλές στιγμές, κατακρίνοντας μερικές φορές τη σχέση αυτή με όποιο τρόπο μπορεί. Όλα εξελίσσονται ομαλά για το νεαρό αγόρι που μαθαίνει πολλά δίπλα στο μυστηριώδη άνδρα, μέχρι τη μέρα που εκείνος θα του αποκαλύψει ότι έχει κάποιου είδους ψυχικές δυνάμεις και ότι χρειάζεται τη βοήθεια του Bobby για να ξεφύγει από “κάποιους” που τον κυνηγούν εδώ και πολύ καιρό…

Ο σκηνοθέτης του “Σολίστα” μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα τελευταία βιβλία του Stephen King και με τον Anthony Hopkins στον πρωταγωνιστικό ρόλο δε θα μπορούσε να αποτύχει. Πραγματικά ο Hopkins υποδύεται με μεγάλη επιτυχία το μυστηριώδη Ted, ενώ και ο νεαρός πρωταγωνιστής είναι πολύ καλός στο ρόλο του. Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, αλλά δεν πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει την ταινία περιμένοντας ένα “παραδοσιακό” υπερφυσικό θρίλερ του Stephen King, διότι η ταινία κάθε άλλο παρά αυτό είναι: η ιστορία της καταλήγει πολύ πιο “φυσιολογικά”, και με κάτι παραπάνω από εμφανή τη ρομαντική της διάθεση. Το Hearts In Atlantis δείχνει ότι ο κορυφαίος συγγραφέας ιστοριών τρόμου μπορεί να κάνει επιτυχίες στοχεύοντας και σε μια πιο “ευαίσθητη” πλευρά, και η ταινία θα ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd που κυκλοφόρησε περιέχει μια πολύ καλή μεταφορά της κινηματογραφικής κόπιας, με τα εξαιρετικά ζωντανά χρώματα να ξεχωρίζουν ακόμα και στις πολλές “δύσκολες” μουντές σκηνές, ενώ ο ήχος παρότι είναι πολύ καθαρός όσον αφορά τους διαλόγους, δεν εντυπωσιάζει καθώς βέβαια δεν προσφέρεται και το είδος της ταινίας για κάτι τέτοιο. Τα πρόσθετα που προσφέρονται δεν είναι και ότι καλύτερο θα περίμενε κανείς: ένα κινηματογραφικό τρέιλερ, φωτογραφικό υλικό και ο σχολιασμός από το σκηνοθέτη αποτελούν πλέον βασικά συστατικά κάθε dvd και δε μπορούμε να πούμε ότι η παρουσία τους αποτελεί κάτι το εξαιρετικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αυτό που κλέβει την παράσταση και αποτελεί το “αλατοπίπερο” του dvd είναι μία 30λεπτη συνέντευξη του Anthony Hopkins από τον… Scott Hicks, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας συζητούν επί παντός επιστητού. Σε γενικές γραμμές το Hearts In Atlantis είναι μία πολύ καλή ταινία και το dvd συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες νέες κυκλοφορίες περιοχής 2. 

Δευκαλίωνας Καλογρίδης .

FEATURES

Παίζουν:
Anthony Hopkins
Anton Yelchin
Hope Davis
Mika Boorem
David Morse
Deirdre O’Connel

Σκηνοθέτης:
Scott Hicks

Παραγωγή: 2001
Διάρκεια: 97 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά-Γερμανικά-Ισπανικά: Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι: Αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά σουηδικά, δανικά, νορβηγικά, φινλανδικά, πορτογαλικά, εβραϊκά, πολωνικά, τσέχικα, τούρκικα, ουγγρικά, ισλανδικά, κροατικά.

Πρόσθετα: Σχολιασμός από το σκηνοθέτη, συνέντευξη με τον πρωταγωνιστή, κινηματογραφικό τρέιλερ, φωτογραφικό υλικό.