THE MAJESTIC
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ MAJESTIC

ΥΠΟΘΕΣΗ

Βρισκόμαστε στο 1951: Ένας σεναριογράφος που πρόσφατα έχει μπει στη “μαύρη λίστα” του Χόλυγουντ εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και καταλήγει σε μία μικρή πόλη της Καλιφόρνια με πλήρη αμνησία. Ενώ προσπαθεί να συνέλθει από το ατύχημα και να θυμηθεί ποιος είναι, ένας ντόπιος θα του αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Ή μήπως όχι; Οι κάτοικοι πιστεύουν πως ο άγνωστος που εμφανίστηκε στην πόλη τους είναι ένα από τα παιδιά της πόλης που είχε εξαφανιστεί πριν από 10 χρόνια μετά τη λήξη του Πολέμου, στον οποίο είχε πάρει μέρος. Έτσι στην προσπάθειά τους να του θυμίσουν την παλιά του ζωή τον αγκαλιάζουν και τον γνωρίζουν στην οικογένεια που είχε πριν εξαφανιστεί. Εκείνος αρχικά είναι διστακτικός αλλά στην πορεία θα πειστεί ότι είναι αυτός που του έχουν πει. Σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα η ανακαίνιση του παλιού κινηματογράφου της πόλης, του Majestic, ο οποίος ανήκε στον ίδιο και την οικογένειά του. Όπως όμως το Majestic συμβάλλει στην ενσωμάτωση του “χαμένου γιου” στη ζωή της πόλης, έτσι θα συντελέσει και στην ξαφνική αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας…

Μετά το εκπληκτικό Truman Show, ο Jim Carrey πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα δραματική ταινία με πολύ καλά αποτελέσματα. Αν και το σενάριο της ταινίας δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Truman Show καθώς έχει αρκετά προβλέψιμα σημεία, το πολύ καλό cast και ιδιαίτερα η εξαιρετική ερμηνεία του Carrey “σπρώχνουν” την ταινία σε υψηλά επίπεδα. Ο σκηνοθέτης Frank Darabont (Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέυγουωρθ, Πράσινο Μίλι) κάνει πολύ καλή δουλειά χρησιμοποιώντας το τεράστιο ταλέντο του Carrey και τις ικανότητες των υπόλοιπων μελών του cast για να αναπλάσει τη μικρή πόλη και τη μαγεία που η ατμόσφαιρά της αναδίδει.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd περιοχής 2 που κυκλοφόρησε αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δείτε μια πολύ καλή ταινία, αλλά πέραν αυτού δεν προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα. Τα πρόσθετα που περιέχει περιορίζονται σε ένα κινηματογραφικό τρέιλερ και κάποιες κομμένες σκηνές, ενώ δεν υπάρχει καν ο – παρών σε όλες σχεδόν τις παραγωγές – σχολιασμός από το σκηνοθέτη. Πέραν αυτών όμως, η ποιότητα της εικόνας και του ήχου είναι πολύ καλή, και η ερμηνεία του Carrey αλλά και η σκηνοθεσία του Darabont θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω όσους επιλέξουν για 2,5 ώρες τη μαγεία του Majestic. 

Δευκαλίωνας Καλογρίδης .

FEATURES

Παίζουν:
Jim Carrey
Bob Balaban
Brent Briscoe
Jeffrey DeMunn
Amanda Detmer
Allen Garfield
Hal Holbrook
Laurie Holden
Martin Landau
James Whitmore
 

Σκηνοθέτης:
Frank Darabont

Παραγωγή: 2001
Διάρκεια: 147 λεπτά

Εικόνα: 1,85:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά: Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι: Αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, σουηδικά, νορβηγικά, φινλανδικά, δανικά, πορτογαλικά, εβραϊκά, πολωνικά, τσέχικα, τούρκικα, ουγγρικά, ισλανδικά, κροατικά.

Πρόσθετα: Κινηματογραφικό τρέιλερ, κομμένες σκηνές, σκηνές από την ταινία Sand Pirates of The Sahara.