CHRISTINE
ΚΡΙΣΤΙΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν βλέπεις μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King νιώθεις πάντα δέος ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι υλοποιημένη. Και αυτό γιατί σημασία για την συγκίνηση που προσφέρει ένα κινηματογραφικό έργο είναι πρώτιστα η ιστορία στην οποία είναι βασισμένη και πολλές φορές όχι ο τρόπος υλοποίησης της, Έτσι έχουμε δει ταινίες να γίνονται blockbusters αν και το cast τους δεν είναι καλό ούτε διαθέτουν πλούσια εφε απλά βασίστηκαν στην δύναμη του story.

Όσοι περιμένετε εκπληκτικές ερμηνείες και τρανταχτά εφε της ταινίας δείτε κάποια άλλη ταινία, όμως η μαγεία του Κάρπεντερ είναι αυτή με λίγα μέσα και φτηνό casting αλλά με την δύναμη της ιστορίας και την δικιά του σκηνοθεσία φτιάχνει ένα άψογο σύνολο που κρατάει τον θεατή καθόλη την διάρκεια σε αγωνία.

Ο δεκαεφτάχρονος Αρνυ (Keith Gordon) ένας μαθητής λυκείου ο οποίος γίνεται συχνά αποδέκτης ενοχλήσεων από την συμμορία του σχολείου, έχοντας μαζέψει μερικά χρήματα αγοράζει μια Plymouth Fury σε άθλια κατάσταση από τον αδερφό του αποθανόντα ιδιοκτήτη της. Η Christine – είναι το όνομα του αυτοκίνητου – τραβάει όλη την ενεργητικότητα του νεαρού Αρνυ ο οποίος απομονώνεται από το περιβάλλον του και ασχολείται συνέχεια μαζί του. Το αυτοκίνητο έχει μια περίεργη προσωπικότητα, ετσι αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα γεγονότα και φαίνεται ότι η Chrisitne είναι υπαίτια για αυτά. Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η εκδίκηση του αυτοκινήτου όταν η συμμορία που παρενοχλεί τον Αρνυ βανδαλιζει την Christine. Έχουμε τότε το κυνηγητό των μελών της συμμορίας από το αυτοκίνητο με σκοπό την εξόντωση τους. Αυτό που παραμένει μυστήριο και δεν ξεκαθαρίζει ο σκηνοθέτης αν σε όλο αυτό το ανθρωποκυνηγητό παίρνει μέρος και ο Αρνυ ως οδηγός του αυτοκινήτου η το αυτοκίνητο τα κάνει όλα μόνο του.

Για μένα η ταινία αυτή αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές του Κάρπεντερ και την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το DVD είναι τυπικό δισκάκι περιοχής 2 χωρίς τα διάφορα καλούδια και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Η εικόνα του είναι αρκετά καλή και καθαρή και ο ήχος δυστυχώς με 2+1 κανάλια ήχου. Προφανώς έχει διατηρηθεί η κινηματογραφική κόπια στην αρχική της μορφή. Αν λοιπόν θέλετε να πλουτίσετε την συλλογή σας με ένα πολύ έξυπνο θρίλερ με την σκηνοθετική υπογραφή του Τζων Κάρπεντερ και δεν είστε διατεθειμένοι να διαβάσετε το ογκώδες μυθιστόρημα του Στηβεν Κινγκ αποκτήστε τη. 

Νίκος Αρούκατος .

FEATURES

Παίζουν:
Keith Gordon
John Stockwell
Alexandra Paul
Robert Prosky
Harry Dean Stanton
 

Σκηνοθέτης:
John Carpenter

Παραγωγή: 1983
Διάρκεια: 106 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1 DVD pal περιοχής 2
Ήχος:
Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά: Dolby Digital Surround

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Φινλανδικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Ισλανδικά, Νορβηγικά, Αραβικά, Τούρκικα, Εβραϊκά.

Πρόσθετα: Φιλμογραφίες