RUSH HOUR 2

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη πρώτη ταινία, το φοβερό δίδυμο Lee-Carter (ή Chan - Tucker αν προτιμάτε) επιστρέφει με μία ακόμα περιπέτεια. Αυτή τη φορά οι ντετέκτιβ βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ όπου αντιμετωπίζουν μία περίπτωση πλαστών χαρτονομισμάτων και όχι μόνο. Για να λύσουν την υπόθεση επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Λος Άντζελες, αλλά αναγκάζονται να επεκτείνουν τη δράση τους και στο Λας Βέγκας. Όπως ήταν αναμενόμενο, καμία από αυτές τις περιοχές δε γλιτώνει από τις ατελείωτες καταστάσεις στις οποίες μπλέκονται οι δύο φίλοι.

Η ταινία διατηρεί το χαρακτήρα της κωμωδίας και μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι καταφέρνει να διατηρηθεί στα επίπεδα της πρώτης ταινίας, με σκηνές άφθονης δράσης, αλλά κυρίως καταιγιστικό χιούμορ, με τους δύο πρωταγωνιστές να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιος θα προκαλέσει περισσότερο γέλιο με τις ατάκες του. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι ουσιαστικά όλη η ταινία, και όσο περισσότερο κάποιος προσέχει τις ατάκες τους τόσο περισσότερο απολαυστική θα βρει την ταινία.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd που είδαμε είναι ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν για περιοχή 2: η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου μπορεί να αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στις παραγωγές περιοχής 2 πλέον, όμως το συγκεκριμένο δισκάκι είναι γεμάτο με πάρα πολλά πρόσθετα που το τοποθετούν ανάμεσα στις πιο πλήρεις παραγωγές που έχουμε δει. Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλά αποσπάσματα από τα γυρίσματα, με συνεντεύξεις από τους συντελεστές της ταινίας και κομμένες σκηνές. Βεβαίως δε λείπουν και τα καθιερωμένα "αποτυχημένα γυρίσματα" που εμφανίζονται στο τέλος όλων των ταινιών του Jackie Chan, με τη διαφορά ότι στο dvd έχουμε την ευκαιρία να δούμε και κομμάτια που δεν εμφανίστηκαν στο τέλος της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα οποία είναι πραγματικά απολαυστικά. Στα πρόσθετα μπορούμε επίσης να βρούμε κάποια κομμάτια που αναφέρονται στην προσπάθεια συνύπαρξης των στοιχείων των δύο πολιτισμών στην ταινία, καθώς και τα προβλήματα "ασυνεννοησίας" μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών λόγω της ιδιομορφίας στην ομιλία τους. :-)

Συνδυάζοντας τα πολλά και προσεγμένα extras με την παρουσία δύο χαρισματικών κωμικών, έχουμε ένα dvd που ξεχωρίζει ανάμεσα στα 4-5 καλύτερα που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό για περιοχή 2.

Δευκαλίων Καλογρίδης .

FEATURES


Παίζουν:

Jackie Chan
Chris Tucker
Alan King
Roselyn Sanchez
Zhang Ziyi

Σκηνοθέτης:
Brett Ratner

Παραγωγή: 2001
Διάρκεια: 86 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1, DVD pal περιοχής 2
Ήχος :
Αγγλικά : Dolby Digital 5.1, DTS, Dolby Surround

Υπότιτλοι : Αγγλικά, ελληνικά

Πρόσθετα: Σχολιασμός από το σκηνοθέτη, επίδειξη οπτικών εφφέ, κομμένες σκηνές, κινηματογραφικά τρέιλερ, φιλμογραφίες, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, περιήγηση στο Χονγκ Κονγκ, χορογραφίες κουνγκ-φου, κ.ά.