GONE IN 60 SECONDS
ΣΕ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά τον αξέχαστο Βράχο, ο Nicolas Cage πρωταγωνιστεί σε ακόμα μία ταινία καταιγιστικής δράσης και...μεγάλων ταχυτήτων. Ο Μέμφις (Cage) είναι ένας επαγγελματίας κλέφτης πολυτελών αυτοκινήτων, που έχει όμως αποσυρθεί και κάνει μια τίμια πλέον ζωή. Όλα όμως αλλάζουν όταν για να σώσει τη ζωή του αδερφού του αναγκάζεται να επιστρέψει στο...επάγγελμα. Και ο στόχος δεν είναι καθόλου εύκολος: πρέπει να κλέψει 50 αυτοκίνητα σε 24 ώρες. Έτσι, αφού συγκεντρώσει παλιούς και νέους συνεργάτες, ξεκινάει ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό για τα 50 αυτοκίνητα.

Η ταινία, χωρίς να εντυπωσιάζει για το σενάριό της ή τη σκηνοθεσία της, δε θα απογοητεύσει κανένα φίλο των ταινιών του είδους, αφού η δράση είναι καταιγιστική, οι ταχύτητες με τις οποίες εξελίσσεται ιλιγγιώδεις, και η αδρεναλίνη ρέει άφθονη... Ο πρωταγωνιστής είναι αυτός που "κρατάει" την ταινία, αφού όπως στις περισσότερες ταινίες του δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Η Jolie αντίθετα δεν μπορούμε να πούμε ότι πραγματοποιεί και την καλύτερη εμφάνισή της στον κινηματογράφο, ενώ πολύ καλές μπορούν να θεωρηθούν οι παρουσίες των Giovanni Ribisi (στο ρόλο του αδελφού του Μέμφις) και Robert Duvall.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd περιοχής 2 ακολούθησε τις... ταχύτητες των αυτοκινήτων της ταινίας και κυκλοφόρησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εμφάνιση της αμερικάνικης έκδοσης, χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν. Η ποιότητα της εικόνας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τα πολύ καθαρά χρώματα και την απουσία των στιγμάτων να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της. Ο ήχος, όπως φυσικά θα περιμέναμε σε μία τέτοιου είδους ταινία, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός, αφού η ταινία στο μεγαλύτερο ποσοστό της αποτελείται από σκηνές ασταμάτητης δράσης και κυνηγητού με τα αυτοκίνητα, και βέβαια ο ήχος αποτελεί το μεγαλύτερο "όπλο" της στην προσπάθειά της να κρατήσει σε ένταση το θεατή από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η μεταφορά της ταινίας στο dvd είναι εξαιρετική, και έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά ειδικά στον τομέα του ήχου.

To dvd όμως δεν έχει μιμηθεί το αντίστοιχο αμερικάνικο μόνο στην ποιότητα ήχου και εικόνας, αλλά και στον τομέα των extras. Πράγματι, στο δισκάκι υπάρχουν πολλά πρόσθετα, τόσα ώστε να δίνουν την εικόνα μιας πλήρους παραγωγής. Μεταξύ τους μπορούμε να βρούμε ένα αφιέρωμα στον παραγωγό Jerry Bruckheimer, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις του καθώς και βιογραφία και φιλμογραφία. Επίσης, υπάρχει πολύ υλικό behind-the-scenes, με τη μεγαλύτερη έμφαση φυσικά να δίνεται στις σκηνές καταδίωξης. Το Gone in 60 seconds αποτελεί μία καθαρή δόση δράσης, πακεταρισμένη σε ένα dvd που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες του ψηφιακού μέσου.

Δευκαλίων Καλογρίδης .

FEATURES


Παίζουν:

Nicolas Cage
Giovanni Ribisi
Angelina Jolie
James Duvall
Will Patton
Robert Duvall
T.J. Cross
William Lee Scott
Scott Caan

Σκηνοθέτης:
Dominic Sena

Παραγωγή: 2000
Διάρκεια: 114 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1, DVD PAL περιοχής 2
Ήχος :
Αγγλικά-Γαλλικά : Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι : Ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, εβραϊκά.

Πρόσθετα: Θεατρικό τρέιλερ, συνεντεύξεις και φιλμογραφία του παραγωγού Jerry Bruckheimer, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, αφιερώματα σε συκγεκριμένες σκηνές και σε όλους τους χαρακτήρες, μουσικό βιντεκλίπ.