SCARY MOVIE

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά από μια σειρά ταινιών τρόμου που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, πέρυσι κυκλοφόρησε το scary movie, που σκοπό δεν έχει - όπως λέει ο τίτλος του - να τρομάξει, αλλά να διασκεδάσει, σατιρίζοντας όλες τις τελευταίες ταινίες τρόμου και όχι μόνο. Η ταινία ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και τεράστια επιτυχία στις αμερικάνικες αίθουσες, όμως στη χώρα μας η πορεία της δεν ήταν ανάλογη, αφού δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές, ενώ σίγουρα δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ με αυτήν των Αμερικανών.

Η ταινία σατιρίζει πάρα πολλές ταινίες, όπως τα scream, το I know what you did last summer, η έκτη αίσθηση, οι συνήθεις ύποπτοι(!), ακόμα και το matrix! Ενώ όμως υπάρχουν κάποιες έξυπνες ατάκες και σκηνές, συνολικά η ταινία είναι άγνωστο τι αίσθηση θα σας αφήσει, αφού υπάρχουν και πολλές "χοντράδες" (που μπορούν να θεωρηθούν ακόμα και προσβλητικές), ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σκηνών και των αστείων είναι σεξουαλικού περιεχομένου, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ο θεατής μπορεί να αισθανθεί άσχημα! Ένα από τα θετικά στοιχεία της ταινίας πάντως είναι οι αδελφοί Wayans που είναι πραγματικά απολαυστικοί, ιδίως ο Marlon με τις εκπληκτικές γκριμάτσες που κάνει.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd με τη μεταφορά της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε σε περιοχή 2. Το πρώτο πράγμα που προσέξαμε στη συγκεκριμένη παραγωγή είναι ότι τα μενού είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά, πράγμα ασυνήθιστο, αφού σε άλλες παραγωγές πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς και εμπορικότητας τα μενού έχουν παραμείνει στα αγγλικά. Όσον αφορά την ποιότητα ήχου και εικόνας, βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, με την εικόνα να είναι πολύ καθαρή και με σωστή μεταφορά των χρωμάτων. Ο ήχος δεν είναι τόσο σημαντικός για την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης ταινίας, αλλά η ποιότητά του παραμένει σταθερή στις "τρελές" και απότομες εναλλαγές σκηνικού στην ταινία. Εκτός από τα ελληνικά μενού, η παραγωγή πρωτοτυπεί και σε ένα άλλο σημείο, αυτό των υπότιτλων, στους οποίους υπάρχουν μόνο τα ελληνικά.

Στο δισκάκι υπάρχουν πολλά κινηματογραφικά τρέιλερ και κάποια τηλεοπτικά σποτάκια, ενώ τα πρόσθετα συμπληρώνουν κάποια αποσπάσματα από τα γυρίσματα της ταινίας και διάφορες συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς. Το scary movie είναι μία ταινία που μπορεί να σας κάνει είτε να γελάσετε είτε να την μισήσετε, ενώ το dvd σας δίνει την ευκαιρία να…αποφασίσετε!

Δευκαλίων Καλογρίδης .

FEATURES


Παίζουν:

Carmen Electra
Marlon Wayans
John Abrahams
Shawn Wayans

Σκηνοθέτης:
Keenen Ivory Wayans

Παραγωγή: 2000
Διάρκεια: 85 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1, DVD PAL περιοχής 2
Ήχος : Αγγλικά: Dolby Digital 5.1 

Υπότιτλοι : Ελληνικά.

Πρόσθετα: Ελληνικά menu, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά τρέιλερ, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς.