PERFECT STORM
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Τον Οκτώβριο του 1991 ένα αλιευτικό σαλπάρει από τη Μασαχουσέτη προς το Βόρειο Ατλαντικό με σκοπό την ψαριά που θα βοηθήσει την απελπιστική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο καπετάνιος και το πλήρωμά του. Εκεί που κατευθύνονται όμως, λόγω κλιματολογικών συμπτώσεων αναπτύσσεται και τελικά ξεσπάει μία από τις μεγαλύτερες καταιγίδες στη σύγχρονη ιστορία…

Η ταινία διηγείται αυτήν την ιστορία, προσπαθώντας να μείνει όσο πιο κοντά στα πραγματικά γεγονότα γίνεται. Ο σκηνοθέτης, μετά το αξέχαστο Das Boot, δημιουργεί ξανά μία δραματική ταινία με κύριο χαρακτηριστικό τη θάλασσα. Η ταινία όμως, παρόλο που εκτυλίσσεται κάτω από το πέπλο της μεγάλης καταιγίδας, αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τα συναισθήματα των ναυτικών αλλά και των φίλων και συγγενών τους και τελικά δείχνει ότι εκτός από τη φύση, ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζει πάνω απ' όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Οι ερμηνείες των ηθοποιών συμβάλλουν τα μέγιστα στην ποιότητα της ταινίας, καθώς παραμένουν απλές, ανθρώπινες, και αποφεύγουν τις υπερβολές. Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ καλή ταινία, που ξεφεύγει λίγο από τις συνήθεις παραγωγές του Hollywood, δίνοντας μία διαφορετική διάσταση στα γεγονότα που αφηγείται.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd περιοχής 1 είναι μία κορυφαία παραγωγή, αφού εκτός από την πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου, περιέχει και έξτρα υλικό του οποίου η διάρκεια ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Η εικόνα είναι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας, με τα χρώματα να αποδίδονται πολύ σωστά και χωρίς ίχνος στιγμάτων, και μάλιστα σε μία ταινία που έχει πάρα πολλά πολύ δύσκολα πλάνα, όπως είναι αυτά στη θάλασσα. Έχει γίνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στον τομέα της εικόνας, όπως και του ήχου, ο οποίος ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Οι παραγωγοί, "εκμεταλλευόμενοι" το γεγονός ότι έχουν να αναπαραστήσουν ένα άνευ προηγουμένου καιρικό φαινόμενο, έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στον τομέα των ειδικών εφέ, εκτινάσσοντας την ποιότητα του ήχου στα ύψη και διατηρώντας στο ακέραιο την πιστότητά του στο dvd. Το πρόσθετο υλικό που υπάρχει στο δισκάκι είναι εντυπωσιακό, με 3 σχολιασμούς της ταινίας, συνεντεύξεις, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, και πολλά άλλα. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι οι συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που έζησαν στην πραγματικότητα εκείνη την καταιγίδα.

Συνολικά, το Perfect Storm είναι μία άριστη επιλογή σε dvd, αφού πρόκειται για μια παραγωγή που όχι μόνο ξεχωρίζει από εκατοντάδες άλλες της κατηγορίας της, αλλά με την άριστη ποιότητά της και το πλήθος των πρόσθετων που προσφέρει, δείχνει στις εταιρίες το πώς πρέπει να φτιάχνονται οι επιτυχημένες παραγωγές dvd.

Δευκαλίων Καλογρίδης .

FEATURES


Παίζουν:

Τζωρτζ Κλούνεϊ
Μαρκ Γουώλμπεργκ
Κάρεν Άλεν
Μαίρυ Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο
Μπομπ Γκάντον
Ουίλλιαμ Φίτστνερ
Νταϊάν Λέιν

Σκηνοθέτης:
Γούλφγκανγκ Πήτερσεν 

Παραγωγή: 2000
Διάρκεια: 130 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1, NTSC περιοχής 1
Ήχος :
Αγγλικά, καναδικά γαλλικά : Dolby Digital 5.1

Υπότιτλοι : Αγγλικά, γαλλικά.

Πρόσθετα: 3 σχολιασμοί της ταινίας από τον σκηνοθέτη και το σεναριογράφο, φιλμογραφίες των ηθοποιών, συνεντεύξεις με τους συντελεστές, αποσπάσματα από τα γυρίσματα, συνεντεύξεις από τους αυτόπτες μάρτυρες της πραγματικής καταιγίδας, αποσπάσματα από τα γυρίσματα της μουσικής, πρωτότυπα σκίτσα, θεατρικό τρέιλερ, storyboard, μουσικό κομμάτι "yours forever".