DEEP BLUE SEA
ΒΑΘΙΑ ΑΓΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

24 χρόνια μετά το Jaws, και ύστερα από τις 3 αποτυχημένες συνέχειές του, ο θαλάσσιος τρόμος επιστρέφει με πρωταγωνιστές και πάλι τους καρχαρίες. Αυτή τη φορά όμως η ταινία είναι επιτυχημένη και ο φόβος εγγυημένος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο σενάριο - που θέλει τους καρχαρίες εξυπνότερους λόγω κάποιων πειραμάτων - , αλλά κυρίως στη σκηνοθεσία: Έξυπνα ο σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει τις συνέχειες του Jaws σαν οδηγούς και έχει αφαιρέσει το έντονο συναισθηματικό στοιχείο από τους χαρακτήρες. Έτσι, αυτό που προκύπτει είναι μια ταινία πραγματικά καταιγιστικής δράσης που δεν αφήνει το θεατή να πάρει ανάσα ως το τέλος της, αφού οι σκηνές που δεν υπάρχει έντονη αγωνία είναι ελάχιστες. Σεναριακά προφανώς η ταινία δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, εξ' άλλου δεν είναι και ο σκοπός της αυτός, αλλά αποτελεί μία πρώτης τάξης επιλογή για να δείτε σε dvd, αφού είναι από τις ταινίες που θα λέγαμε ότι αναδεικνύουν τα χαρίσματα του ψηφιακού αυτού μέσου. Σίγουρα δε θα απογοητεύσει κανέναν.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το dvd που είδαμε αποτελεί μία πολύ καλή παραγωγή, με τον ήχο να είναι αδιαμφισβήτητα το κυραρχο στοιχείο, και τα ειδικά εφφέ να έχουν βέβαια τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τη μουσική. Λόγω και του είδους της ταινίας, ο ήχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις αντιδράσεις του θεατή, και μπορούμε να πούμε πως έχει γίνει καταπληκτική δουλειά στον τομέα αυτό, αφού δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δει την ταινία και -τουλάχιστον- να μην εντυπωσιαστεί. Όσον αφορά την εικόνα, είναι πολύ καλής ποιότητας, και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα πλάνα είναι σχετικά σκοτεινά, τα χρώματα είναι πολύ καθαρά και αποδίδουν πολύ επιτυχημένα το περιβάλλον της ταινίας, και κυρίως τις σκηνές κάτω από το νερό που είναι σίγουρα πιο δύσκολο να αποδοθούν σωστά. Και σε αυτόν τον τομέα όμως η ταινία τα καταφέρνει πολύ καλά, δίνοντας έτσι ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα. Τα πρόσθετα που προσφέρονται δεν είναι πάρα πολλά, όμως τα αποσπάσματα από τα γυρίσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τo πως φτιάχτηκαν οι καρχαρίες που συμμετέχουν στην ταινία, αλλά και να ακούσουμε το σκηνοθέτη να μιλάει για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε το ποιες σκηνές τελικά θα μπουν και ποιες θα κοπούν.

Δευκαλίων Καλογρίδης .

FEATURES


Παίζουν:

Τόμας Τζέιν
LL Cool J
Γιοακίν ΜακΚένζι
Μάικλ Ράπαπορτ
Σάμιουελ Τζάκσον

Σκηνοθέτης:
Ρένυ Χάρλιν 

Παραγωγή: 1999
Διάρκεια: 101 λεπτά

Εικόνα: 2,35:1, DVD pal περιοχής 2
Ήχος :
Αγγλικά & Ισπανικά : Dolby Digital 5.1 

Υπότιτλοι : αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά, εβραϊκά, πολωνικά, τσέχικα, τούρκικα, ουγγρικά, κροατικά.

Πρόσθετα: Κινηματογραφικό Τρέιλερ, σχολιασμός από το σκηνοθέτη και τον Σάμιουελ Τζάκσον, κομμένες σκηνές, 30λεπτο "πώς γυρίστηκε", φιλμογραφίες των ηθοποιών, φωτογραφικό υλικό.