Με "Καπνό" ξεκινά ο Σινεφίλ Μάρτιος από το CinemaNews.gr και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Θανάσης Γεντίμης  |  02-03-2015
Με "Καπνό" ξεκινά ο Σινεφίλ Μάρτιος από το CinemaNews.gr και τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτό το Μάρτιο, το CinemaNews.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο πάνε σινεμά. Τις Τετάρτες του Μαρτίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), δίνουμε ραντεβού με ταινίες που έχουν τη σφραγίδα αγαπημένων συγγραφέων. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου ξεκινάμε με την ταινία «Smoke» (Καπνός) πάνω σε σενάριο του Paul Auster, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με τον Wayne Wang. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Harvey Keitel, William Hurt, Forest Whitaker, Stockard Channing και Ashley Judd. Σημείο αναφοράς για την ταινία είναι το καπνοπωλείο του Auggie Wren στο Μπρούκλιν, γωνία του τρίτου δρόμου και της έβδομης λεωφόρου. Κάθε μέρα την ίδια ώρα ο Auggie παίρνει μια φωτογραφία του μαγαζιού του με εκείνους που τυχαίνει να είναι μέσα.

"Ναι, είναι μια ταινία με θέμα την ομιλία, την αφήγηση. Ένα πράγμα που με ενοχλεί σε πολλές ταινίες σήμερα είναι ότι ο κόσμος δεν μιλά αρκετά. Στον αληθινό κόσμο, οι άνθρωποι μιλούν με λεπτομέρειες για πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της ζωής είναι το γεγονός ότι μιλάμε μεταξύ μας. Έτσι ήθελα να κάνω μια ταινία όπου ο κόσμος πραγματικά να μιλά, να κάνει μεγάλες συζητήσεις" Paul Auster στον Ανταίο Χρυσοστομίδη για το βιβλίο " Οι κεραίες της εποχής μου" (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Πριν την έναρξη της προβολής, ρόλο κινηματογραφικού ξεναγού θα αναλάβει ο πάντοτε απολαυστικός Γιάννης Βασιλείου για την παρουσίαση της ταινίας.

Οι προβολές θα ξεκινούν στις 19.00 (ακριβώς) με απολύτως ελεύθερη είσοδο. Φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας γιατί η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά.

Οι κινηματογραφικές συναντήσεις με αφορμή αγαπημένους συγγραφείς θα συνεχιστούν με την προβολή των "Καμπαρέ" (11 Μαρτίου) και "Το Γεράκι της Μάλτας" (17 Μαρτίου). Για τους φίλους της λογοτεχνίας, της μαύρης κωμωδίας, του μιούζικαλ και του φιλμ νουάρ, τα ωραιότερα ραντεβού του Μαρτίου δίνονται τις Τετάρτες στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.