Απονεμήθηκαν τα βραβεία για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

Θανάσης Γεντίμης  |  28-09-2014
Απονεμήθηκαν τα βραβεία για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

Με μια σύντομη κι ανεπίσημη τελετή και την προβολή της ταινίας «Gone Girl» του David Fincher έπεσε η αυλαία του 20ού Διεθνούς Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα. Την παρουσίαση των βραβείων της βραδιάς ανέλαβαν τα μέλη της βασικής ομάδας του φεστιβάλ, με τη βοήθεια των κριτικών επιτροπών.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, κέρδισε η ταινία «'71» του Γαλλο-Αλγερινού Yann Demange, "για την ιδιαιτερη ματια του σκηνοθετη και την επιτευξη του να εισαγει το θεατη στη δραση και την κατασταση της εποχης", όπως ανέφερε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Στην τελετή βρέθηκε ο παραγωγός της ταινίας, Angus Lamont, στη θέση του σκηνοθέτη, ο οποίος όμως έστειλε και ένα βιντεοσκοπημένο ευχαριστήριο λόγο.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε ο Δανός Jonas Alexander Arnby για την δουλειά του στην ταινία «When Animals Dream», για την "άρτια ανάδειξη του θέματος και την ιδιαίτερη και μοναδικά ειπωμένη δημιουργία εικόνων" σύμφωνα με την επιτροπή.

Tο βραβείο Σεναρίου δόθηκε στην ταινία «Blind» και τον Νορβηγό Eskil Vogt, "για την ιδιαιτερότητα γραφής του σεναρίου και την περίτεχνη πολυπλοκότητα δράσης και χαρακτήρων".

Το βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία «Today I Want to Go Back Alone» του Βραζιλιάνου Daniel Ribeiro, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε μέσω βίντεο.

Στο δεύτερο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ (Μουσική & Φιλμ), η Χρυσή Αθηνά απονεμήθηκε στην ταινία «20,000 Days on Earth» των Ίαν Iain Forsyth και Jane Pollard χάρη στην "άψογη απόδοση ενός στιλ τραγουδοποιίας στο μέσο του κινηματογράφου και την επινόηση ενός νέου μουσικού είδους".

Την Ειδική Μνεία της Επιτροπής απέσπασε το φιλμ «Pulp: A film about Life, Death & Supermarkets» αφού, όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής, "παρουσίασε ένα εξαιρετικό και τρυφερό πορτρέτο μιας μπάντας αλλά και μια όμορφη εικόνα για την πόλη που την γέννησε".

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.