Βράβευση έκπληξη από το Φεστιβάλ Βενετίας στο «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά! [video]

Θανάσης Γεντίμης  |  09-09-2013
Βράβευση έκπληξη από το Φεστιβάλ Βενετίας στο «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά! [video]

Με τέσσερα βραβεία έφυγε από το 70o φεστιβάλ της Βενετίας η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερα σημαντικού Αργυρού Λέοντα για την σκηνοθεσία. Ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Volpi Cup), ενώ η ταινία απέσπασε δύο ακόμη βραβεία, το βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema Giovani Award, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών.

Την ημέρα των γενεθλίων της η εντεκάχρονη Αγγελική πηδάει από το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό με ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη της. Η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να εξιχνιάσουν τον λόγο της πιθανής αυτοκτονίας. Η οικογένεια όμως υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα. Ποιο μυστικό πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική; Γιατί η οικογένεια επιμένει να την "ξεχάσει" και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές είναι οι απαντήσεις που αναζητά η κοινωνική πρόνοια, όταν τους επισκέπτεται στο άψογα τακτοποιημένο τους σπίτι. Ο πατέρας έχει φροντίσει να μη λείπει τίποτα. Όλα βρίσκονται στη θέση τους. Τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς επιστρέφει μετά το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008, «Without» και καταδύεται για μια ακόμη φορά στα μυστικά και ψέματα που ευδοκιμούν σε μια φαινομενικά τυπική ελληνική οικογένεια. Το Miss Violence θα κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2013, ενώ ήδη η ταινία την πορεία της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και θα έχει την αμερικάνικη πρεμιέρας στις 9 Σεπτεμβρίου παρουσία του σκηνοθέτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.