Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

Θανάσης Γεντίμης  |  12-09-2012

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις γνωστές σε όλους Νύχτες Πρεμιέρας. Σπάζοντας παράδοση ετών οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της φετινής διοργάνωσης μια μέρα πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο King George.

Για 12η χρονιά το CinemaNews.gr ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου ήδη μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ σε μορφή PDF αλλά και σε Interactive μορφή, που διευκολύνει τις φεστιβαλικές αναζητήσεις σας...

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου (στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2 και Ιντεάλ) και όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμά του θα περιέχει πάνω από 179 ανατρεπτικές ταινίες, πρωτότυπα διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μεγάλες πρεμιέρες του χειμώνα και φυσικά τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.

Η αυλαία σηκώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου, με την ταινία-αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Καννών, το «Rust and Bone», του Jacques Audiard, με την Marion Cotillard και τον Matthias Schoenaerts. Η αυλαία πέφτει την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, με την προβολή της ταινίας- που οδεύει ήδη προς τα Oscar- «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Benh Zeitlin, η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance και το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Καννών.Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρεμιέρα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τις γνωστές σε όλους Νύχτες Πρεμιέρας. Σπάζοντας παράδοση ετών οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα προβολών της φετινής διοργάνωσης μια μέρα πριν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο King George.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.