Βράβευση στη Βενετία για τους "Τίτλους Τέλους" του Γιώργου Ζώη

Μαριτίνα Παπαμήτρου  |  10-09-2012
Βράβευση στη Βενετία για τους "Τίτλους Τέλους" του Γιώργου Ζώη

Εξαιρετικά νέα για τον ελληνικό κινηματογράφο ήρθαν από το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τη βράβευση της ταινίας «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη με το European Film Award 2012 (EFA Award). Το εν λόγω βραβείο πηγαίνει στην καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία μικρού μήκους που φιλοξενεί το Φεστιβάλ στο Τμήμα Orizzonti και ο νικητής γίνεται άμεσα υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας ταινίας μικρού μήκους στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012.

Το σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη θα θυμάστε πολλοί από την πρώτη ταινία του μικρούς μήκους «Casus Belli» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Ζώης βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Stage Fright», το σενάριο της οποίας κέρδισε το βραβείο ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2011.

Το «Τίτλοι Τέλους» αφορά το νόμο 2946/2001 και τη σχετική απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης και κυρίως το πως "οι άδειες διαφημιστικές πινακίδες είναι τα σύγχρονα μνημεία μας". Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στο πλαίσιο των προβολών του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.