Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο αγαπημένος κωμικός Leslie Nielsen.

Πέτρος Καλογεράς  |  02-12-2010
Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο αγαπημένος κωμικός Leslie Nielsen.

Ο ηθοποιός που λατρέψαμε να χλευάζουμε αλλά και να θαυμάζουμε σε ταινίες όπως το «Airplane!» (Τρελή και Απίθανη Πτήση) και τη δημοφιλή σειρά ταινιών «Naked Gun» (Τρελές Σφαίρες) έχασε την μάχη με τη ζωή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010. O Leslie Nielsen έφυγε σε ηλικία 84 ετών από πνευμονία στον ύπνο του. Ο θάνατος του προκάλεσε συγκίνηση σε όλους, αλλά ιδιαίτερα στην πατρίδα του τον Καναδά και στην πόλη που μεγάλωσε το Edmonton.

Ο Nielsen μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας «Stonerville» οπού είχε έναν μικρό ρόλο και ετοιμαζόταν να συμμετάσχει σε ένα animation project με τίτλο «The Waterman Movie». Η καριέρα του ξεκίνησε από αρκετά μικρή ηλικία το 1950 οπού πήρε το πρώτο του ρόλο στην σειρά 'Actor's Studio'. Από εκεί άρχισε μια πολύχρονή καριέρα 60 ετών. Αφού περιπλανήθηκε σε πολλές σειρές της τηλεόρασης, το 1956, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην δραματική ταινία του Alex Segal «Ransom! ». Έκτοτε αποτέλεσε μια καλή επιλογή για ρόλους στρατιωτικών, πρέσβεων και δικηγόρων με το άσπρο μαλλί να γίνεται σιγά σιγά το σήμα κατατεθέν του. Το 1980 ήρθε το «Airplane!», μια τσιτάτη κωμωδία οπού έκλεψε την παράσταση, ιδίως στην σκηνή που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά στον 'εθελοντή' πιλότο ότι ο ίδιος, το πλήρωμα και οι επιβάτες είναι μαζί του και τον εμπιστεύονται.

Οι ταινίες όμως που τον έκαναν ένα είδος γραφικής φιγούρας ήταν το «Naked Gun: From the Files of Police Squad!» το 1988, το «Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear» το 1991 και το «Naked Gun 33 1/3: The Final Insult» το 1994 (στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Τρέλες Σφαίρες»), που με το 'κωδικό όνομα' Frank Drebin χάρισε γέλιο και γκάφες σατιρίζοντας τους χαλύβδινους πράκτορες ταινιών όπως π.χ. του James Bond. Την επόμενη χρονιά από το τελευταίο 'Naked Gun' συμμετείχε στην ταινία «Dracula: Dead And Loving It» ίσως την τελευταία του ταινία που μας προκάλεσε αβίαστο γέλιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Leslie Nielsen είχε μια καριέρα γεμάτη ρόλους συμμετέχοντας σε 239 ταινίες, TV Movies και σειρές. Εμείς βέβαια θα τον θυμόμαστε για το αγέλαστο και σοβαρό πρόσωπό του στους κωμικούς ρόλους που είχε στην ωριμότητα του. Αδικο; Δεν ξέρω. Το γεγονός είναι ένα: Θα τον θυμόμαστε με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.