Δώδεκα Σενάρια Φέτος στο Balkan Fund.

Θανάσης Γεντίμης  |  22-10-2008
Δώδεκα Σενάρια Φέτος στο Balkan Fund.

Το Balkan Fund, το Βαλκανικό Ταμείο Ανάπτυξης Σεναρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία του για έκτη συνεχή χρονιά. Στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί φέτος, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επελέγησαν να συμμετάσχουν 12 σενάρια από 9 χώρες.

Τα σχέδια σεναρίων που θα διεκδικήσουν τα 4 βραβεία του Balkan Fund είναι (σε αλφαβητική σειρά) τα εξής: «Clemency» (Τουρκία), «Elysium» (Σερβία), «Midnight Sun» (ΗΠΑ / Σερβία), «Number Zero» (Τουρκία), «Outskirts» (Ρουμανία/ Αυστρία), «Submission» (Τουρκία), «System D/ream» (Γαλλία/ Σερβία), «Tersakan» (Τουρκία/ Γερμανία), «The Last Flirtation of Ms. Dukic» (Σερβία), «Τρελό Φεγγάρι-Πανσέληνος» (Ελλάδα), «Χάρισμα » (Ελλάδα) και «Zincograph» (Βουλγαρία).

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Balkan Fund θα εξετάσει τα προεπιλεγμένα σχέδια σεναρίων, τα οποία θα παρουσιαστούν από τους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς τους, στη διάρκεια του τριήμερου εργαστηρίου. Στη συνέχεια θα βραβεύσει 4 από τα 12 σχέδια σεναρίων με 10.000 ευρώ το καθένα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περαιτέρω ανάπτυξη του σεναρίου.

To Balkan Fund έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές πρωτοβουλίες στη περιοχή των Βαλκανίων και διεθνώς. Στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχει αναδείξει σημαντικούς δημιουργούς και έργα, όπως τα «Snow» (Μεγάλο βραβείο - Εβδομάδα της Κριτικής, Κάννες), «California Dreaming» (Μεγάλο βραβείο - Ένα Κάποιο Βλέμμα, Κάννες), «The Tuning» (Μεγάλο βραβείο, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Mannheim), «Grbavica» (Χρυσή Αρκτος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου) και «Gucha» (Πανόραμα, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.