Τα Βραβεία για τις 14ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Θανάσης Γεντίμης  |  16-10-2008
Τα Βραβεία για τις 14ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Ολοκληρώθηκε με μια λαμπερή τελετή στις 28 Σεπτεμβρίου, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, γνωστό σε όλους τους σινεφίλ ως "Νύχτες Πρεμιέρας". Μετά από 10 ημέρες, 140 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, 20 sold-out προβολές και πάνω από 50.000 θεατές, η αυλαία έπεσε στον κινηματογράφο Αττικόν, με την τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ.

Η Κριτική Επιτροπή των Νέων απένειμε τη 'Χρυσή Αθηνά' για την Καλύτερη Ταινία στο «Pingpongkingen» ('O Βασιλιάς του Πινγκ Πονγκ'). Ο παραγωγός της ταινίας, Jan Blomgren, παρέλαβε το χρυσό αγαλματάκι και διάβασε στο κοινό ευχαριστήριο γράμμα του σκηνοθέτη Jens Jonsson. Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στο «Absurdistan» ('Παραλογιστάν') ενώ το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου κατέληξε δικαιωματικά στο «Sita Sings the Blues» ('Η Σίτα Τραγουδάει τα Μπλουζ').

Το ιστορικότερο βραβείο της διοργάνωσης, το Βραβείο Κοινού, απονεμήθηκε μετά από ψηφοφορία των θεατών μετά τις προβολές, στη συγκινητική ταινία «Rumba» από το Βέλγιο. Στην ίδια ταινία κατέληξε και το βραβείο από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Τέλος η Κριτική Επιτροπή του τμήματος 'Μουσική & Φιλμ' απένειμε το βραβείο Χρυσή Αθηνά του τμήματος στην ταινία «Largo», ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για το θρυλικό νυχτερινό κλαμπ και θέατρο Largo του Λος Αντζελες. Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Andrew van Baal, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο και εκ μέρους του συν-σκηνοθέτη του Mark Flanagan.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Kirk Honeycutt απένειμε τη Χρυσή Αθηνά του τμήματος Μουσική & Φιλμ στην ταινία "Largo", ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που ζωντάνευε επί της οθόνης το θρυλικό νυχτερινό κλαμπ και θέατρο Largo του Λος Αντζελες. Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας Andrew van Baal, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο και εκ μέρους του συν-σκηνοθέτη του Mark Flanagan.

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Happy-Go-Lucky» του Mike Leigh, ενώ ακολούθησε το καθιερωμένο ξέφρενο πάρτι με ποτό, μουσική και χορό στο Pasaji. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το Σεπτέμβριο του 2009 για την επετειακή 15η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.