Αρωμα Ελλάδας στο Hollywood.

Θανάσης Γεντίμης  |  06-07-2008
Αρωμα Ελλάδας στο Hollywood.

Έπεσε η αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (2nd Annual Los Angeles Greek Film Festival). Για πέντε ημέρες, από τις 25 μέχρι τις 29 Ιουνίου, τέσσερις αίθουσες της πόλης των Αγγέλων (Egyptian Theatre, Linwood Dunn Theater, Spielberg Theatre at the Egyptian και Pacific Design Center) γέμισαν από τους Ελληνικούς ήχους θεατών και συμμετεχόντων. Στην λαμπερή τελετή λήξης της 30ης Ιουνίου, που παρουσίασε η λαμπερή Debbie Matenopoulos, απονεμήθηκαν τα Βραβεία 'Ορφέας'.

Η επιτροπή απένειμε το βραβείο για την καλύτερη ταινία στο «Eduart», της Αγγελικής Αντωνίου, η οποία κέρδισε και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ κέρδισε ο Νίκος Λιγκούρης για το «The Lovers From Axos» και το βραβείο για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους απονεμήθηκε στον Γιάννη Γαϊτανίδη για το «Transit». Η επιτροπή απένειμε ειδικό βραβείο στις ταινίες «Coming As A Friend» της Δώρας Μασκλαβάνου και «Up With Me» του Γρηγόρη Τακούδη. Τέλος τιμητικά βραβεία για τη συνολική προσφορά τους, απονεμήθηκαν στην ηθοποιό Gena Rowlands και τον διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ τον πρεσβύτερο.

Από την άλλη τα βραβεία κοινού κατέληξαν σε διαφορετικά χέρια. Το κοινό ψήφισε ως αγαπημένη ταινία το «Ώρες Κοινής Ησυχίας», της Κατερίνας Ευαγγελάκου, ως αγαπημένο Ντοκιμαντέρ το «Resurface» των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλι Γιανούκου και τέλος ως αγαπημένη ταινία μικρού μήκους το «Τhe Cup», του Γιάννη Μπουγιούκα.

Στην τελετή ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι Peter Bogdanovich, Gena Rowlands, Seymour Cassel, Nick Cassavetes, John Aniston, Michael Constantine, Barbara De Fina, ο George Chakiris και ο Σάκης Ρουβάς. Η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Πρώτη Φορά Νονός» της Όλγας Μαλέα.

Θυμίζουμε πως τo 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες ξεκίνησε με την προβολή της καινούριας κόπιας του «Zorba The Greek» (Αλέξης Ζορμπάς), την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της 20th Century Fox, κ. Τζιμ Γιαννόπουλος. Στις οθόνες προβλήθηκαν πάνω από 30 ταινίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και φιλμ ομογενών Ελλήνων απ' όλο τον κόσμο. Παράλληλα το φεστιβάλ φιλοξένησε μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων και masterclass με καλεσμένους σημαντικούς ανθρώπους του χώρου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.