Και ο Matt Damon στο cast του Human Factor.

Θανάσης Γεντίμης  |  20-06-2008
Και ο Matt Damon στο cast του Human Factor.

Ο Matt Damon συμφώνησε να αναλάβει τον πρώτο ρόλο στην ταινία «The Human Factor», που ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει o Clint Eastwood. Η ταινία έχει ως αφετηρία το τέλος της εποχής του Απαρτχάιντ με τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι το 1995 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο νεοεκλεγμένος, τότε, Nelson Mandela ενώπιον χιλιάδων θεατών και εκατομμυρίων τηλεθεατών, έθεσε τέλος σε δεκαετίες μίσους και διαχωρισμού μεταξύ λευκών και μαύρων. Ο Damon θα υποδυθεί τον Francois Pienaar, αρχηγό της ομάδας της Νότιας Αφρικής που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράγκμπι του 1995.

Όλα ξεκίνησαν από το βιβλίο του John Carlin με τίτλο 'The Human Factor: Nelson Mandela and the Game That Changed the World'. Αρχικά το βιβλίο κέρδισε το ενδιαφέρον του Morgan Freeman, ο οποίος - μετά και από ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική και συνάντηση με τον ίδιο τον Mandela - επωμίστηκε το βάρος της παραγωγής της ταινίας μέσω της εταιρίας του Revelations Entertainment. Στη συνέχεια ο Morgan Freeman έπεισε τον Eastwood να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να συνεισφέρει στην παραγωγή. Παράλληλα τον έφερε σε επαφή με τον Matt Damon, τον οποίο θεωρούσε ιδανικό για το ρόλο του Pienaar.

Τα γυρίσματα της ταινίας, που αναφέρεται στην ταραχώδη δεκαετία 1985-1995, είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις αρχές του 2009 στη Νότια Αφρική. Την προσαρμογή του βιβλίου και τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβε ο γνωστός σεναριογράφος, νοτιοαφρικανικής καταγωγής, Anthony Peckham.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.