Θεσσαλονίκη: Ταινίες Έναρξης Και Λήξης

Θανάσης Γεντίμης  |  02-11-2007
Θεσσαλονίκη: Ταινίες Έναρξης Και Λήξης

Ανακοινώθηκαν οι ταινίες έναρξης και λήξης για το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από δημιουργούς με προσωπικό στίγμα και ξεχωριστή θέση στο σύγχρονο κινηματογραφικό στερέωμα. Την αυλαία θ' ανοίξει στις 16 Νοεμβρίου ο Wong Kar Wai με το νεο-ρομαντικό «My Blueberry Nights» και θα κλείσει στις 25 Νοεμβρίου ο Wes Anderson με το γλυκόπικρο «The Darjeeling Limited».

Ο εικονοπλάστης Wong Kar Wai είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές του ασιατικού σινεμά των δύο τελευταίων δεκαετιών, εκπρόσωπος ενός κινηματογράφου που δεν επαναπαύεται στις αισθητικές του σιγουριές, ανήσυχου και ασυμβίβαστου. Ο ιδιοσυγκρασιακός Γουές Αντερσον από την άλλη, διαθέτοντας μια από τις πιο καινοτόμες, οξυδερκείς ματιές του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου, καταφέρνει να εκφράσει με τον δικό του τρόπο το αίσθημα και το πνεύμα της εποχής του.

Στο «My Blueberry Nights» ο Wong Kar Wai αφήνει για πρώτη φορά τον αγαπημένο του τόπο και, μέσω της ηρωίδας της νέας του δημιουργίας ταξιδεύει από ακτή σε ακτή ανακαλύπτοντας τη δική του Αμερική. Θέλοντας να ξεπεράσει το οδυνηρό τέλος της πενταετούς σχέσης της, η Elizabeth πλανιέται στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Νέα Υόρκη στο Μέμφις και από εκεί στο Λας Βέγκας και στην Καλιφόρνια. Στο δρόμο γνωρίζει διάφορους άλλους, σημαδεμένους από τη ζωή, χαρακτήρες, που ο καθένας τους έχει να πει τη δική του τραγική ιστορία αγάπης.

Στο «The Darjeeling Limited» ο Wes Anderson αναδύεται στην επιφάνεια μετά τις υποβρύχιες περιπέτειες του εκκεντρικού Steve Zissou και ξεκινά ένα ταξίδι στην εξωτική Ινδία. Mετά το θάνατο του πατέρα τους, τρία αποξενωμένα αδέλφια, ύστερα από προτροπή του μεγαλύτερου Francis, ταξιδεύουν με το τρένο 'The Darjeeling Limited' στην Ινδία για να συναντήσουν τη μητέρα τους. Ο Francis επιθυμεί να έρθει και πάλι κοντά με τους μικρότερους αδερφούς του: Το μεσαίο Peter, που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την εγκυμοσύνη της γυναίκας του, και το μικρό Jack, που ακόμα βασανίζεται από εμμονές για την πρώην του. Κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους σ' ένα πλήθος αποσκευών, οι τρεις αδερφοί μπλέκουν καθ' οδόν σε διάφορες περιπέτειες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.