Νύχτες Πρεμιέρας... ενόψει.

Θανάσης Γεντίμης  |  28-06-2007
Νύχτες Πρεμιέρας... ενόψει.

Αν και έχουμε σχεδόν τρεις μήνες μπροστά μας, ανυπομονούμε για το Σεπτέμβριο περιμένοντας το καθιερωμένο ραντεβού μας με τις 'Νύχτες Πρεμιέρας' που σηματοδοτούν την άτυπη έναρξη της κινηματογραφικής σεζόν.

Φέτος φτάνουμε - αισίως - στη 13η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 19 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2007. Οι χώροι του ραντεβού μας είναι γνωστοί: οι (ανακαινισμένες) κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν Cinemax και Απόλλων Cinemax και το ζευγάρι των αιθουσών του Δαναού.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είδηση για το Φεστιβάλ μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η αναβάθμιση του τμήματος 'ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΙΛΜ' σε Διαγωνιστικό τμήμα. Εκεί θα προβληθούν οι σημαντικότερες ταινίες της φετινής χρονιάς με θέμα τη μουσική, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από μια διεθνή Κριτική Επιτροπή καλλιτεχνών, επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας και μουσικοκριτικών. Η Επιτροπή θα βραβεύσει την καλύτερη ταινία με τη Χρυσή Αθηνά μαζί με χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ. Παράλληλα θα διοργανωθούν μια σειρά από open-air συναυλίες, πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις μεταφέροντας τους φίλους της μουσικής και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθήνα τον σπουδαίο Βρετανό ντοκιμενταρίστα και μουσικόφιλο Julien Temple, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Joe Strummer: The Future is Unwritten». Μετά τις δουλειές του για καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι Sex Pistols, ο David Bowie και οι Blur, ο Temple ανατρέχει στη ζωή και την πορεία του frontman των Clash αποτυπώνοντας, παράλληλα τη Λονδρέζικη punk rock σκηνή μέσα από περιγραφές καλλιτεχνών σαν τον Jim Jarmusch, τον Bono, τον Johnny Depp, τον Anthony Kiedis αλλά και τον ίδιο τον Joe Strummer από αρχειακό υλικό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.