Τα Βραβεία Του Φεστιβάλ Δράμας.

Παντελής Φραντζής  |  29-09-2005

Έπεσε το περασμένο Σάββατο η αυλαία του 28ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σταθερού υποστηρικτή της εγχώριας κινηματογραφικής έκφρασης, αλλά και βήματος για δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, παρουσία του προέδρου του Φεστιβάλ και Δημάρχου Δράμας, Θωμά Μαργαρίτη, καθώς και του καλλιτεχνικού διευθυντή και συμβούλου κινηματογραφίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Αντώνη Παπαδόπουλου, έγινε η βράβευση των καλύτερων φετινών συμμετοχών. Στο εγχώριο διαγωνιστικό τμήμα, το Πρώτο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας- Jameson Film Award κέρδισε η ταινία "Προστασία" του Χρήστου Νικολέρη. Το Δεύτερο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας δόθηκε στον Βασίλη Κοσμόπουλο για το φιλμ "O Φωτογράφος των Τρικάλων", ενώ το Πρώτο Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας κέρδισε ο Αλέξης Κομνάκος, για την ταινία "Στο παίδων". Τέλος, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK) τίμησε τον Νίκο Πανουτσόπουλο, με το Πρώτο Βραβείο "Ελλήνων του Κόσμου", για τη δουλειά του "Blackberries".

Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, το μεγάλο βραβείο Grand Prix δόθηκε στο "Women Workers Leaving the Factory", του Χιλιανού Jose Luis Torres Leiva. To δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Βέλγος Micha Wald για το "Alice and I", ενώ "Τα σαλιγκάρια της Λουλούς" του Παναγιώτη Φαφούτη απέσπασαν το Βραβείο Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας, όπως επίσης και το Πρώτο Βραβείο του ΕΚΚ. Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου τίμησε την σπουδαστική ταινία "Υγρή Έρημο" του Κωστή Μπασογιάννη για την τεχνική και καλλιτεχνική της αρτιότητα, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία Έλληνες του Κόσμου απονεμήθηκε στην ταινία "3" του Δημήτρη Αντζου. Τέλος, το βραβείο αρτιότερης τεχνικά και καλλιτεχνικά ταινίας μυθοπλασίας δόθηκε στον Βασίλη Κεχαγιά για το "The Cat". Σε κλίμα ικανοποίησης, διοργανωτές και θεατές ανενέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Σεπτέμβρη, στην πόλη όπου χτυπά η καρδιά του νέου ελληνικού, αλλά και διεθνή κινηματογράφου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.