Ανοίγουν Με Γαβρά Οι Νύχτες Πρεμιέρας.

Θανάσης Γεντίμης  |  01-09-2005

Mε την τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά «Το Τσεκούρι» (Le Couperet) ανεβαίνει η αυλαία του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 15 Σεπτεμβρίου. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του αμερικάνου Ντόναλντ Ι. Γουέστλεϊκ (The Axe), η νέα ταινία του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη, είναι μια ακροβασία μεταξύ μαύρου χιούμορ και της σκληρής πραγματικότητας. Ο δημιουργός της ταινίας Κώστας Γαβράς θα παρευρεθεί στην τελετή και θα τιμηθεί με το βραβείο του Φεστιβάλ, την Χρυσή Αθηνά, για το σύνολο της προσφοράς του στο κινηματογράφο.

Στην ταινία ο Bruno Davert (Jose Garcia) είναι ένας κοινός τύπος. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο συνάδελφος του διπλανού γραφείου. Η εταιρεία στην οποία δούλευε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως στέλεχος, συγχωνεύεται με μια άλλη εταιρεία και μεταφέρει την έδρα της στην Ρουμανία με στόχο την αύξηση του κέρδους. Ο Bruno μαζί με μερικούς άλλους «στέλνεται» σπίτι του με τα ενθαρρυντικά λόγια: «Δεν ανησυχούμε γιαΑ σένα, με τέτοιο βιογραφικό θα βρεις μια καινούρια δουλειά σε χρόνο άψε-σβήσε!». Μετά από δυόμισι χρόνια ανεργίας, αμέτρητες συνεντεύξεις, τα χρέη να τρέχουν και έχοντας μια οικογένεια να θρέψει, ο Bruno θα αποφασίσει να πάρει δραστικά μέτρα: Θα αρχίσει να δολοφονεί όλους τους υποτιθέμενους άνεργους εχθρούς του, όλους τους ανταγωνιστές που θεωρητικά μπορεί να αρπάξουν τη θέση της μελλοντικής δουλειάς του"

Σημειώνουμε πως «Το Τσεκούρι» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου από την Rosebud. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Jose Garcia, Karin Viard, Ulrich Tukur, Olivier Gourmet, Yvon Back κ.α

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.