Η Berlinale ταξιδεύει στην" Ελλάδα!

Θανάσης Γεντίμης  |  03-04-2005

Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η περίφημη Berlinale, θα φέρει λίγη από τη λάμψη της στην πρωτεύουσα της Ελλάδας μεταξύ 1 και 7 Απριλίου. Η εταιρία Cultural Action εκπροσωπώντας επίσημα το Internationale Filmfestspiele Berlin (Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου), ξεκινά την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού στην πόλη.

Η πρώτη διοργάνωση περιστρέφεται γύρω από το τμήμα Panorama του φεστιβάλ που φέτος κλείνει 20 χρόνια. Συνολικά θα προβληθούν 28 ταινίες από 20 χώρες, που παρουσιάστηκαν στο Panorama τα τελευταία 5 χρόνια και δεν έχουν παιχτεί στην Ελλάδα.

Ακόμα, απευθυνόμενοι στο εφηβικό κοινό, στην πρωινή ζώνη θα προβληθούν ταινίες από το τμήμα «14+» της Berlinale, με οργανωμένες προβολές για ομάδες μαθητών και φοιτητών.

Τέλος, η μεταμεσονύκτια ζώνη (24:00-02:00) θα είναι αφιερωμένη στα «Teddy Awards», με μία επιλογή ταινιών που τιμήθηκαν με τα βραβεία Teddy της Berlinale και αντλούν τα θέματά τους από τη ζωή των ομοφυλόφιλων.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες των τριών ενοτήτων στο επίσημο site της διοργάνωσης: «Panorama», «14+», «Teddy Awards».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες MIKΡOKOΣMOΣ (Λ. Συγγρού 106, Φιξ, 210-9215305) και ΤRΙΑΝΟΝ FILMCENTER (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα, 210-8215469).

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα των προβολών σε μορφή Adobe Acrobat (αρχείο pdf).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.