Νύχτες Πρεμιέρας Best Of

Θανάσης Γεντίμης  |  06-02-2005

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΑΝύχτες ΠρεμιέραςΑ, έχει ήδη εγκαταλείψει την πρωτεύουσα, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, οι συντελεστές του Φεστιβάλ επέλεξαν μερικές από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετούς μας φεστιβαλικής πορείας ξεκινώντας μια πορεία προς τις πέντε γωνιές της χώρας. Στον πρώτο σταθμό της περιοδείς, τα Γιάννενα, δύο Έλληνες σκηνοθέτες, ο Γιώργος Μπακόλας και ο Βασίλης Κατσίκης παρουσίασαν τις ταινίες τους Στο Χάνι (ΒΑ Κρατικό Βραβείο 2003) και CCTV (Βραβείο Π.Ε.Κ.Κ. 2004) αντίστοιχα.

Στις αποσκευές του κουβαλά μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες που παίχτηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, αλλά και μερικά «δώρα» για τους θεατές: avant premieres ταινιών που δεν έχουν παιχτεί ακόμα σε ευρεία διανομή. Το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά παραμένει στο προσκήνιο («We DonΑt Live Here Anymore», «Coffee And Cigarettes», «The Assassination Of Richard Nixon», «Garden State») παράλληλα με τα καλύτερα δείγματα της παγκόσμιας κινηματογραφίας («Maria Full Of Grace»). Επιπλέον θα προβληθεί η ταινία «Νύχτα Πρεμιέρας», του Τζον Κασσαβέτη, δύο δείγματα της αριστοτεχνικής απλότητας του Γιασουχίρο Οζου («Τokyo Story» & «Το Τέλος Του Καλοκαιριού»), ένα χαρακτηριστικό δείγμα του μουσικού τμήματος («Festival Express») και δύο πρωτιές: το υποψήφιο για Oscar δράμα «Closer» και το βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας «Vera Drake»

Οι σταθμοί αυτής της σινεφίλ περιπλάνησης είναι ΙΩΑΝΝΙΝΑ (28-30/1 στο ODEON CINEPLEX PARALIMNIO), ΠΑΤΡΑ (4-6/2 στο VILLAGE CINEMAS ΠΑΝΘΕΟΝ 1 & 2), ΗΡΑΚΛΕΙΟ (11-13/2 στο ODEON ΑΣΤΟΡΙΑ, ΧΑΝΙΑ (18-20/2 στο ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ), ΒΟΛΟΣ (25-27/2 στο CINEPLEX ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ) και ΚΟΜΟΤΗΝΗ (4-6/3 στο ODEON KOSMOPOLIS).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.