Οι υποψηφιότητες για τα Independent Spirit Awards

Μάρα Θεοδωροπούλου  |  10-12-2004

Το "Sideways" του Alexander Payne και το "Maria Full Of Grace" του Joshua Marston συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες (έξι) για τα φετινά Independent Spirit Awards, τα βραβεία που τιμούν τις παραγωγές που έγιναν με οικονομία μέσων και χρημάτων, πραγματεύονται προκλητικά, πρωτότυπα θέματα και, φυσικά, έχουν ένα ποσοστό ανεξάρτητης χρηματοδότησης. Τα "Sideways" και "Maria Full Of Grace" θα συναγωνιστούν στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, αΑ ρόλων (για τον Paul Giamatti και την Catalina Sandino Moreno, αντίστοιχα), βΑ ρόλων (για τον Thomas Haden Church και την Virginia Madsen, και την Yenny Paola Vega, αντίστοιχα) και σεναρίου (συγκεκριμένα, πρώτου σεναρίου για τη "Maria").

Την πεντάδα των σκηνοθετών συμπληρώνουν ο Shane Carruth ("Primer"), ο Walter Salles ("The Motorcycle Diaries") και ο Mario Van Peebles ("Badasssss!"). Η πολυσυζητημένη ταινία του Bill Condon "Kinsey" είναι υποψήφια για τα βραβεία καλύτερης ταινίας, αΑ ανδρικού ρόλου (Liam Neeson), βΑ ανδρικού (Peter Sarsgaard) και καλύτερου σεναρίου. Το "The Door In The Floor" είναι υποψήφιο για βραβείο αΑ ανδρικού ρόλου (Jeff Bridges) και για καλύτερο σενάριο εναντίον των "Before Sunset" και το "Badassss!".

Οι ταινίες "Brother To Brother", "Garden State", "The Woodsman", "Napoleon Dynamite" και "Saints and Soldiers" είναι υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας. Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων για το βραβείο βΑ γυναικείου ρόλου βρίσκεται και η Cate Blanchett για το "Coffee and Cigarettes", ενώ ο Jamie Foxx είναι υποψήφιος για την τρίτη του φετινή ταινία "Redemption" στην κατηγορία του αΑ ανδρικού ρόλου, όπως και ο Kevin Bacon για το "The Woodsman".

Οι ταινίες "We DonΑt Live Here Anymore", "The Motorcycle Diaries", "Dandelion", "Redemption" και "Saints and Soldiers" είναι υποψήφιες για βραβείο φωτογραφίας. Στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, τα "Bad Education" και "The Sea Inside" εκπροσωπούν την Ισπανία, το "Oasis" τη Νότια Κορέα, το "Red Lights" τη Γαλλία και το "Yesterday" τη Νότια Αφρική. Τέλος, τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στο νεαρό καστ του "Mean Creek", που είναι υποψήφιο και για το βραβείο John Cassavetes. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 26 Φεβρουαρίου του 2005, δηλαδή μια μέρα πριν τα Oscar.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.