5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - VideoDance2004

Θανάσης Γεντίμης  |  10-09-2004

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού VideoDance, που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται φέτος για 5η χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. To VideoDance ξεκίνησε το 2000 ως διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού. Πραγματοποιώντας την 5η του έκδοση, το Σεπτέμβριο του 2004, το VideoDance είναι ένα φεστιβάλ με θέμα την πιο σύγχρονη δημιουργία στο σημείο συνάντησης των τεχνών, με αφορμή το πείραμα της κίνησης και της κινούμενης εικόνας στον τομέα του φιλμ, των live media και των video-εγκαταστάσεων. Προβολές, video-εγκαταστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις, παρεμβάσεις στην πόλη θα συμβούν με κέντρο τον πολυχώρο του Bios, του οποίου τη διαμόρφωση έχει επιμεληθεί ειδικά για το VideoDance η ομάδα design The switch project.

Πιο πλούσιο και πολύμορφο από ποτέ, το πρόγραμμα του VideoDance2004 αποτελείται από ταινίες χορού -με ιδιαίτερη έμφαση φέτος στο θέμα του ερωτικού ζευγαριού και της πραγματικότητας- αλλά και από μια σειρά εκδηλώσεων που αγγίζουν τον χώρο της σύγχρονης τέχνης, της ηλεκτρονικής μουσικής και του κινηματογράφου. Ετσι, το πρώιμο έργο της Αμερικανίδας Shirley Clark, εμβληματικής μορφής του αμερικανικού ντοκιμαντέρ, συναντιέται με ομάδες σύγχρονου χορού, εικαστικές εγκαταστάσεις από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, μουσικούς που πειραματίζονται με τον ηλεκτρονικό ήχο και, ασφαλώς, τον χορό και την κίνηση, που αποτελεί και την κύρια συνισταμένη του Φεστιβάλ.

Aθήνα: 10-18 Σεπτεμβρίου, στο BIOS, Πειραιώς 84 Προβολές: 19:00-23:00 Eκδηλώσεις 23:00-00:30
Θεσσαλονίκη: 17-23 Σεπτεμβρίου, Mουσείο Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, OΛΘ Προβολές: 20:00-00:00
Eίσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.