Οδηγός Streaming No27: Αγαπημένες τριλογίες αλλά και αφιέρωμα στον Bertrand Tavernier

Οδηγός Streaming No27: Αγαπημένες τριλογίες αλλά και αφιέρωμα στον Bertrand Tavernier

Βαγγέλης Βίτσικας  |  08-05-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Με δύο αγαπημένες τριλογίες, δύο ταινίες δράσης και μια κλασική ιστορία ενηλικίωσης ξεκινά ο μήνας στην πλατφόρμα. Η τριλογία «Airport», αποτελούμενη από τις ταινίες «Airport» (1970), «Airport 1975» (1974) και «Airport '77» (1977) φέρνει στις οθόνες μας τρεις κλασικές ταινίες καταστροφής, η καθεμιά απ' τις οποίες διαθέτει ένα cast αποτελούμενο από διάσημους αστέρες της εποχής. Από τον Dean Martin ως τον James Stewart, οι τρεις αυτές ταινίες αποτελούν μερικά από τα καλύτερα δείγματα ενός είδους που άνθισε πίσω στα '70s.

Από την άλλη, η Τριλογία του Austin Powers αποτελείται από τρεις απολαυστικές κωμωδίες που παρωδούν τα φιλμ του κατασκοπευτικού είδους. Στα «Austin Powers: International Man of Mystery» (1997), «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me» και «Austin Powers in Goldmember» (2002), ο σκηνοθέτης Jay Roach μας προσφέρει άφθονο γέλιο.

Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις δύο άκρως σοβαρές ταινίες δράσης που έρχονται στην πλατφόρμα. Στο «Black Hawk Down» (2001) του Ridley Scott, ο Βρετανός δημιουργός σκηνοθετεί ένα πολεμικό δράμα με πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς στρατιώτες που έπεσαν στο Mogadishu τον Οκτώβριο του 1993, ενώ το «Captain Phillips» (2013) του Paul Greengrass, βασισμένο σε πραγματική ιστορία, διαθέτει ως πρωταγωνιστή τον Tom Hanks στο ρόλο του Καπετάνιου Richard Phillips, ο οποίος κλήθηκε, το 2009, να αντιμετωπίσει την έφοδο Σομαλών πειρατών στο σκάφος του.

Τέλος, το «American Graffiti» (1973) του George Lucas είναι μια κλασική κωμωδία από τον σκηνοθέτη του πρώτου «Star Wars» (1977), με θέμα τις περιπέτειες μιας ομάδας απόφοιτων λυκείου την τελευταία βραδιά πριν αναχωρήσουν για το κολλέγιο.

CINOBO

Το «City of God» (2002) των Fernando Meirelles και Katia Lund είναι ίσως η πιο διάσημη βραζιλιάνικη ταινία του 21ου αιώνα, αλλά και το φιλμ που έδωσε στον Fernando Meirelles το εισιτήριο για το Hollywood, όπου σκηνοθέτησε, μεταξύ άλλων, τα «The Constant Gardener» (2005) και «Blindness» (2008). Ένα βίαιο και ρεαλιστικό έργο, που κέρδισε την εκτίμηση κοινού, κριτικών και σκηνοθετών όπως ο Martin Scorsese και ο Edgar Wright.

Ο τελευταίος είναι ένθερμος θαυμαστής και του «Quo Vadis, Aida?» (2020) της Jasmilla Zbanic. Δράμα βοσνιακής παραγωγής, το φιλμ εντυπωσίασε τους κριτικούς με τη δυναμική σκηνοθεσία και το ρεαλισμό του, εξασφαλίζοντας και στην Zbanic το εισιτήριο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μέχρι στιγμής σκηνοθέτησε ένα από τα καλύτερα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς "The Last of Us".

Τέλος, το «A Sunday in the Country» (1984) είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του Γάλλου σκηνοθέτη Bertrand Tavernier, ο οποίος μας άφησε πρόσφατα. Το Cinobo αυτόν το μήνα φιλοξενεί τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες της παραγωγικής φιλμογραφίας του, και η αρχή γίνεται με αυτό εδώ το φιλμ. Αξίζει να το δείτε, όπως και τις άλλες δύο ταινίες του σκηνοθέτη που θα φέρει η πλατφόρμα, ο Tavernier υπήρξε πολύ σημαντικός σε μια εποχή ασθμαίνουσα για το γαλλικό σινεμά.

MUBI

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του σινεμά τεκμηρίωσης, το «Chronicle of a Summer» (1961) του Jean Rouche, έρχεται στην πλατφόρμα. Η ταινία θεωρείται θεμέλιος λίθος του λεγόμενου "σινεμά - βεριτέ" και αφορμή για την δημιουργία της αποτέλεσε η ενασχόληση του σκηνοθέτη με τις επιστήμες της ανθρωπολογίας και της κοινωνιολογίας.

Με το «Winter Boy» (2022), ο Christophe Honore επιστρέφει στις σταθερές, στο έργο του, θεματικές της οικογένειας, της θνητότητας και της σεξουαλικότητας σε μια γκέι ιστορία ενηλικίωσης εμποτισμένη με συγκινητική ευαισθησία. Στο ρόλο ενός εφήβου που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, ο πρωτοεμφανιζόμενος Paul Kircher είναι εξαιρετικός, ενώ δίπλα του έχει την σταθερά αξιόπιστη Juliette Binoche.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.