Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος καρατερίστας Michel Galabru [video]

Θανάσης Γεντίμης  |  05-01-2016
Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος καρατερίστας Michel Galabru [video]

Ο γάλλος ηθοποιός Michel Galabru πέθανε στο Παρίσι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Ήταν 93 ετών. Γεννημένος στο Safi του Μαρόκου το 1922, o Galabru αγαπούσε την υποκριτική τέχνη την οποία υπηρέτησε επί 65 χρόνια.Σχετικά νωρίς στην καριέρα του αποφάσισε να αφήσει την Comedie-Fran?aise, και το κλασσικό ρεπερτόριο και να εστιάσει στον κινηματογράφο, το μοντέρνο θέατρο αλλά και την τηλεόραση.

Σπουδαίος καρατερίστας με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, ο Galabru έμεινε στην ιστορία ως ανθυπασπιστής Jerome Gerber στις έξι ταινίες της σειράς που ξεκίνησε με το "Ο Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέζ" (1964), πλάι στον Louis de Funes. Με τον de Funes συνεργάστηκαν σε τρεις ακόμα ταινίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πρώτους δραματικούς ρόλους που ερμήνευσε στον κινηματογράφο του έφερε βραβείο Cesar το 1977. Ήταν άλλωστε συγκλονιστικός στο ρόλο του δολοφόνου στο «Le Juge et l`Assassin» (Ελληνικός τίτλος: Ο Ανακριτής και ο Δολοφόνος) σε σκηνοθεσία Bertrand Tavernier. Ήταν επίσης εξαιρετικός στο αυθεντικό "Κλουβί με τις Τρελές" (1978) του Edouard Molinaro, συμμετέχοντας και στα δύο sequel που ακολούθησαν.

Οι νεότεροι εξ' υμών τον γνώρισαν από τις ερμηνείες του στο «Ast?rix et Obelix contre Cesar» (1999) και κυρίως στο ξεκαρδιστικό «Bienvenue chez les Ch'tis» το 2008, όπου είναι καθηλωτικός σε μια σκηνή που σε πολλούς θα θυμίσει το "Αποκάλυψη Τώρα".

Ο Michel Galabru συμμετείχε σε πάνω από 250 ταινίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του βρίσκονται στο video που ετοίμασε η Γαλλική Huffington Post.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.