Rachel Getting Married

Rachel Getting Married

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jonathan Demme

Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Mather Zickel, Debra Winger, Bill Irwin

Κριτική: Νεκτάριος Σάκκας

Η Kym (Anne Hathaway) έχει μόλις πάρει εξιτήριο από πρόγραμμα αποτοξίνωσης, γυρίζοντας στο πατρικό της στο οποίο εντείνονται οι ετοιμασίες για τον επικείμενο γάμο της αδερφής της, Rachel (Rosemarie DeWitt). Αρχικά το κλίμα δείχνει φιλικό, αν και εμφανώς ηλεκτρισμένο λόγω του σημαδεμένου οικογενειακού παρελθόντος. Ένας νεκρός αδερφός, ένα διαζύγιο και οι συνεπακόλουθες ενδοοικογενειακές προστριβές που εμφανίζονται με κάθε ευκαιρία πολώνουν την ατμόσφαιρα που κατά τα άλλα στολίζεται για να αγκαλιάσει το ευτυχές γεγονός. Βλέπετε, ο γάμος είναι εντός προγράμματος, ενώ η επιστροφή της 'άσωτης' - έστω κι αν συνοδεύεται από χαμόγελα - όχι.

Από τον τίτλο ακόμα η νέα ταινία του Jonathan Demme («The Silence Of The Lambs», «Philadelphia») επιχειρεί αντιπερισπασμό. Η αναφορά στο γάμο της Rachel μαρτυρά τη σχεδιαζόμενη παραπλάνηση σε σχέση με την Kym, η οποία καλείται να αντεπεξέλθει στη δυσπιστία και τις μομφές για το παρελθόν, τη στιγμή που τα φώτα πρέπει να πέσουν στη γαμήλια τελετή. Η γενικευμένη οικογενειακή νεύρωση απαιτεί λοιπόν να χωθούν όλα κάτω απ' το χαλάκι, με τον πατέρα (Bill Irwin) να προσπαθεί φιλότιμα να κρατήσει ίσες αποστάσεις και αρκετές φορές να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οι συγκρούσεις όμως είναι αναπόφευκτες κι ανάγλυφα ρεαλιστικές, χάρη στο ανυποχώρητο έναντι ωραιοποιήσεων σενάριο της Jenny Lumet, κόρης του Sidney.

Εδώ κάπου υπεισέρχεται ο παράγοντας-έκπληξη Anne Hathaway, που για όποιον έσπευσε ελαφρά τη καρδία να παρακάμψει έπεσε θύμα ακόμη ενός - ακούσιου αυτή τη φορά - αντιπερισπασμού, που η ίδια η ως τώρα καριέρα της νεαρής ηθοποιού ύφαινε. Δεν είναι μόνο η δίκαιη - βάσει υπέρβασης - υποψηφιότητα για Oscar που προκαλεί έκπληξη, αλλά και η ανατροπή του προφίλ που μας είχε συνηθίσει. Αυτό το 'γατί' που περιφερόταν γλυκερά σε ημιαδιάφορες δουλειές φτάνει εδώ σε μία τίμια ερμηνεία καριέρας σηκώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο υποκριτικό βάρος που οι περιστάσεις απαιτούν.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-02-2009  |  Διανομή: Audiovisual  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.