The Incredible Hulk

Ο Απίθανος Hulk

Παραγωγή: 2008  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Πρωταγωνιστούν: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Christina Cabot

Κριτική: Εύα Παραδείση

Ο καθηγητής γενετικής Bruce Banner (Edward Norton) αναζητά απεγνωσμένα θεραπεία για την ακτινοβολία που δηλητηρίασε τα κύτταρά του και απελευθερώνει από μέσα του την αχαλίνωτη οργή του: τον Hulk. Ο Banner ζει στις σκιές, αποκομμένος από την ζωή και από την γυναίκα που αγαπά, την Betty Ross (Liv Tyler). Ζει σαν φυγάς για να αποφύγει τον διώκτη του Thaddeus Ross (William Hurt), πατέρα της Betty, ενώ ολόκληρος ο Αμερικανικός στρατός τον ψάχνει για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για τους σκοπούς του. Παρόλο που βρίσκεται κοντά στο μυστικό που θα του επιτρέψει να έχει μια κανονική ζωή, όλα ανατρέπονται όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο ισχυρό αντίπαλο, τον Abomination, επίσης μεταλλαγμένο στρατιώτη Emil Blonsky (Tim Roth). Ο Bruce θα πρέπει να επιλέξει: θα δεχθεί μια ήρεμη ζωή ως επιστήμονας ή θα ψάξει για τον ηρωισμό που κρύβει μέσα του ο Hulk;

Η επιλογή να δούμε όλο το origin story του ήρωα στους αρχικούς τίτλους είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι χαρακτήρες είναι γνωστοί και δεδομένοι. Βρίσκουμε τον Banner να κρύβεται στο Ρίο προσπαθώντας να ελέγξει τα συναισθήματα θυμού και να βρει τρόπο για να απαλλαγεί οριστικά από το τέρας που κρύβεται μέσα του. Η ταινία ξεκινά με γρήγορο ρυθμό που διατηρεί μέχρι το τέλος. Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από τις φαβέλες και μια σκηνή καταδίωξης σε στενάκια και ταράτσες που κόβει την ανάσα σε βάζουν αμέσως στο κλίμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Η ταινία δεν παίρνει ούτε στιγμή τον εαυτό της περισσότερο σοβαρά από όσο πρέπει... Διανθισμένη με δόσεις χιούμορ, κλείνει το μάτι ουκ ολίγες φορές στο σύμπαν της Marvel και στους ήρωές της, με χαρακτηριστικότερη ίσως τη στιγμή που ο Banner απορρίπτει το διάσημο μωβ παντελόνι.

Ο Norton αποδίδει την μοναξιά και την απελπισία του Banner με την έξυπνη ερμηνεία που θα περίμενε κάποιος από αυτόν. Σηκώνει σχεδόν όλη την ταινία στους ώμους του και καθιστά αξιόπιστο χαρακτήρα ένα φυγά του αμερικανικού στρατού, τα κύτταρα του οποίου είναι δηλητηριασμένα με ραδιενέργεια. Το αποτέλεσμα είναι το «The Indcredible Hulk» να είναι απείρως πιο ενδιαφέρον όταν ο ίδιος ο Hulk είναι εκτός πλάνου! Η Liv Tyler (σε ένα λίγο μονοδιάστατο ρόλο) πείθει ότι αναγνωρίζει τον αγαπημένο της όταν κοιτά το τέρας, ενώ ο Tim Roth είναι εξίσου πειστικός ως πορωμένος στρατιώτης που θέλει πάση θυσία να νικήσει κάτι δυνατότερο από αυτόν. Στα συν της ταινίας και η μουσική του Craig Armstrong.

Το «The Incredible Hulk» είναι διασκεδαστικό, χωρίς να παριστάνει ότι θα ήθελε να είναι οτιδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ο CGI Hulk κάποιες στιγμές ξεφεύγει και αναπόφευκτα μορφάζεις, στην τελική όμως αυτό που τον κάνει 'απίθανο' είναι ότι πραγματοποιεί ακριβώς ότι υποσχέθηκε... τα σπάει!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-06-2008  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.