Hot Fuzz

Καυτοί Και Ασφαιροι

Παραγωγή: 2007  |  Διάρκεια 121'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Edgar Wright

Πρωταγωνιστούν: Simon Pegg, Martin Freeman, Bill Nighy, Robert Popper, Joe Cornish

Κριτική: Σπύρος Θωμόπουλος

Ο Nicholas Angel (Simon Pegg), αστυνομικός στο Λονδίνο, είναι εξαιρετικά καλός στη δουλειά του. Με ρεκόρ συλλήψεων που γράφει ιστορία στο Σώμα, δε μπορεί να πιστέψει ότι οι ανώτεροί του τον μεταθέτουν σ' ένα ήσυχο χωριό στην καρδιά της επαρχίας, μόνο και μόνο επειδή οι επιδόσεις του έκαναν όλους τους άλλους να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα. Συντετριμμένος, μετακομίζει στο χωριό, όπου και αναλαμβάνει δράση από την πρώτη κιόλας νύχτα. Μόνο που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι ρυθμοί της επαρχίας είναι πολύ πιο αργοί από αυτούς της μεγαλούπολης και ότι καμιά φορά οι κανόνες παραβλέπονται για το 'γενικό καλό' του χωριού. Όταν δύο ηθοποιοί βρίσκονται νεκροί, όλοι θα μιλήσουν για ατυχές τροχαίο δυστύχημα. Μόνο ο Angel θα υποψιαστεί φόνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή λοιδορία από τους συναδέλφους του. Καθώς, όμως, τα 'ατυχήματα' αυξάνονται, ο Angel πείθεται όλο και περισσότερο ότι όντως κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Στεροτυπικά (ιδιαίτερα στην κινηματογραφική παράδοση) μόνο ένα μέρος στον πλανήτη έχει βαθύτερα θαμμένα μυστικά από τον αμερικανικό νότο: η αγγλική επαρχία. Εκεί ακριβώς αποφάσισαν να χτυπήσουν οι Edgar Wright και Simon Pegg, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση που είχαν ξεκινήσει το 2004 με το «Shaun Of The Dead». Διατηρώντας την ίδια αρχική δομική ιδέα, δηλαδή την παρωδία ενός κινηματογραφικού είδους τοποθετημένη σε μια σύγχρονη πραγματικότητα, σκοράρουν και πάλι σ' αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι διπλής σάτιρας. Τότε, ήταν οι ταινίες με zombie και η ζωή στ' αγγλικά προάστια. Τώρα, είναι οι αστυνομικές ταινίες (και τηλεοπτικές σειρές) και η ζωή στην επαρχία. Τότε, ήταν η πρώτη τους φορά και δεν 'ανοίχτηκαν' πολύ. Τώρα, δε γνωρίζουν όρια. Απανωτές ατάκες-δηλητήριο εμπλουτίζουν σκηνές καθαρόαιμης κωμωδίας και προκαλούν τρανταχτά γέλια από το πρώτο λεπτό. Το δίδυμο δείχνει ότι για μια ακόμη φορά έχει μελετήσει καλά και τα περισσότερα κλισέ χρησιμοποιούνται για να ανατραπούν την αμέσως επόμενη στιγμή. Η σκηνοθεσία του Wright, γρήγορη και εντυπωσιακή, και η ερμηνείες του καστ, ειδικά του Pegg και του Timothy Dalton, εγγυώνται σίγουρο αποτέλεσμα σ' αυτή την πανέξυπνη σάτιρα κανιβαλιστικής διάθεσης υψηλού επιπέδου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-10-2007  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.