Wolf Creek

Wolf Creek, Απόλυτος Τρόμος

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 99'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Greg McLean

Πρωταγωνιστούν: Peter Alchin, John Jarratt, Cassandra Magrath, Andy McPhee, Kestie Morassi

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Τρεις νεαροί εκδρομείς ξεκινούν για ένα ταξίδι προς το απομονωμένο εσωτερικό της δυτικής Αυστραλίας. Μετά από αρκετές μέρες οδήγησης, οι οποίες σημαδεύονται από ένα μοιραίο τροχαίο, έναν καυγά σε μπαρ και τρομακτικές τοπικές ιστορίες για εξωγήινους, κατορθώνουν να φθάσουν στο Εθνικό Πάρκο του Wolf Creek και να κατασκηνώσουν. Την επόμενη μέρα, καθώς ετοιμάζονται να φύγουν, συνειδητοποιούν ότι τα ρολόγια τους δεν λειτουργούν και το αυτοκίνητό τους δεν ξεκινάει. Κι ενώ ο πανικός αρχίζει να τους κυριεύει, παρατηρούν ότι κάποια περίεργα φώτα τους γνέφουν από μακριά κι ένας φιλικός ντόπιος τους προσφέρει τη βοήθειά του. Από αυτό το σημείο αρχίζει ο απόλυτος τρόμος, καθώς οι τρεις φίλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν από τους πιο τρομακτικά τρελούς ανθρώπους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το «Wolf Creek» ήταν για εμένα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες τις χρονιάς. Αυτό συνέβη διότι οι φήμες από την άλλη πλευρά του ατλαντικού αλλά και από την Αυστραλία, από όπου προέρχεται το φιλμ ήταν από καλές έως εξαίρετες, κυρίως όμως προσδοκούσα να δω μετά από πολλά χρόνια, ένα έργο τρόμου με καλό πρωτότυπο σενάριο χωρίς όμως να λείπει η βία και οι έξυπνοι φόνοι. Δυστυχώς δεν έμελλε να βρω σωτήρια στο «Wolf Creek».

Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό στην ταινία και αυτό είναι η εκπληκτική φωτογραφία της αυστραλιανής υπαίθρου. Κατά τα αλλά, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «Wolf Creek» είναι η βαρετή υπόθεση. Μιλάμε για τρεις αθώους νεαρούς που βρίσκονται στο έλεος ενός ψυχασθενή, σε μια ερημιά. Τι από όλα αυτά δεν έχουμε ξαναδεί; Πέρα από την ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας, και το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, δεν έχει και πολλά να προσφέρει το εν λόγω έργο και σίγουρα δεν είναι τρομαχτικό, αν και πολλές κριτικές σε περιοδικά και εφημερίδες προσπαθούν να σας πείσουν για το αντίθετο. Γίνεται μια προσπάθεια να γίνει ο δολοφόνος πιο ρεαλιστικός, ένας απλός άνθρωπος της υπαίθρου που κανείς δεν υποπτεύεται, αλλά αυτή η ιδέα επιστρέφει σαν μπούμερανκ, μένει ανεκμετάλλευτη και σε συνδυασμό με τις στεγνές ερμηνείες των πρωταγωνιστών οδηγεί στο αδιάφορο αποτέλεσμα. Ξανά-νοικιάστε το «Texas Chainsaw Massacre» καλύτερα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-01-2006  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.