Blade II

Blade II

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Πρωταγωνιστούν: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Tcheky Karyo, Daz Crawford, Luke Goss

Κείμενο: Μαρία Ιωάννου

O Blade (Wesley Snipes) είναι μισός άνθρωπος μισός βαμπίρ. Eπιστρέφει για να εξολοθρεύσει μια καινούρια απειλή. Αυτή την φορά όμως έχει σαν σύμμαχούς του τους ορκισμένους εχθρούς του, τα βαμπίρ. O αρχηγός της Κοινωνίας των Βαμπίρ Damaskinos (Thomas Kretschmann) μαζί με μια ομάδα επίλεκτων εκπαιδευμένων πολεμιστών βαμπίρ εν ονόματι Bloodpack με επικεφαλείς τους Nyssa (Leonor Varela) και Reinhardt (Ron Perlman) στρατολογούν τον χειρότερό εχθρό τους Blade για να πολεμήσουν μια ομάδα μεταλλαγμένων βαμπίρ τους Reapers με αρχηγό τον Nomak (Luke Goss), οι οποίοι εκτός από το γένος των ανθρώπων, εξοντώνουν και αυτό των βαμπίρ. Ο Blade μαζί με την ομάδα εξόντωσης, τον καινούριο βοηθό τον Scud (Norman Reedus) και τον αγαπητό του συνεργάτη και φίλο Whistler (Kris Kristofferson) o oποίος επανέρχεται ως εκ θαύματος στην ζωή, βγαίνουν στην νυχτερινή Πράγα (το νέο πεδίο δράσης) και αναζητούν να εξολοθρεύσουν τους Reapers oι οποίοι έχουν ανοσία στις ασημένιες σφαίρες και το σκόρδο.

Το sequel της ταινίας Blade του 1998 βασισμένο σε χαρακτήρα κόμικς είναι εμφανώς επηρεασμένο από video games. Το Blade II είναι ανατριχιαστικά σκοτεινό, γεμάτο τέλεια χορογραφημένες μάχες επηρεασμένες από πολεμικές τέχνες, καταπληκτικά οπτικά εφέ, μεταλλαγμένα νοσηρά βαμπίρ που ρουφούν το αίμα των θυμάτων τους με το πιο σουρεαλιστικό τρόπο που έχουμε δει έως τώρα και έναν Snipes-υπέρ-ήρωα πιο άνετο, ψύχραιμο και σίγουρο για τον εαυτό του από ποτέ. Ο Guillermo Del Toro έχει δημιουργήσει μια μακάβρια και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα σκοτεινή όπως οι ήρωές του και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει σκηνές δράσης, ακόμα και όπου δεν έχουν καμία θέση στην πλοκή. Ένα μεγάλο προτέρημα της ταινίας είναι η γρήγορη ροκ μουσική που χρησιμοποιεί (το soundtrack πουλάει σαν τρελό εδώ και αρκετές εβδομάδες). Όλα αυτά όμως σε βάρος της λογικής και της ανάλυσης των χαρακτήρων κάτι όμως που δειχνεί να μην απασχολεί ιδιαιτέρως τους δημιουργούς της ταινίας. Φεύγοντας από το σινεμά ομολογώ πως ένιωσα κάπως διχασμένη. Αν και δεν είμαι fan του είδους horror-action, και το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση εκτός από τα οπτικά εφέ ήταν η μουσική, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το sequel είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο Blade (κάτι το οποίο σπανίως συμβαίνει). Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε, το Blade II είναι εδώ!

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-04-2002  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.