Ο Εβδομος Ηλιος Του Ερωτα

Ο Έβδομος Ήλιος Του Έρωτα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 124'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σερντάρης

Πρωταγωνιστούν: Θόδωρος Σκούρτας, Έλενα Μαρία Καβουκίδου, Κατερίνα Παπαδάκη, Χρύσανθος Παύλου,

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Πίσω στην Ελλάδα του 1920, η Αγλαΐα, είναι μια κοπέλα από χωριό που έχει χάσει την "τιμή" της. Για να ξεφύγει από την στενή κοινωνία του χωριού της καταφέρνει να την πάρουν σαν υπηρέτρια στο σπίτι του ταγματάρχη Δημήτρη Κωνσταντακάτου, ενός ανθρώπου με αρχές και κυριολεκτικά στρατιωτική πειθαρχία. Εκεί θα γίνει το αντικείμενο του ενδιαφέροντος από τον ιπποκόμο του ταγματάρχη, τον Περικλή. Παράλληλα ο ταγματάρχης μη μπορώντας να κάνει παιδία με τη γυναίκα του θα αναζητήσει την εναλλακτική στο πρόσωπο της Αγλαΐας. Όταν όμως εκείνος θα φύγει για το μέτωπο της Μικράς Ασίας τότε η Αγλαΐα, θα τραβήξει την προσοχή της γυναίκας του, Έλενας. Η τραγική κατάληξη του πολέμου θα έχει όμως και μια εξίσου δραματική εξέλιξη για τους ήρωες. Ο ταγματάρχης επιστρέφει χτυπημένος σωματικά και ψυχικά και δεν θα αργήσει να αναζητήσει τη λύτρωση σε μια ηρωική πράξη. Πριν όμως θα πρέπει να "κλείσει" τους λογαριασμούς του οδηγώντας τους άλλους στην ευτυχία.

Μετά τη "Βασιλική", η νέα ταινία του Βαγγέλη Σερντάρη άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις στο 42ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που προβλήθηκε, κατακτώντας και τέσσερα κρατικά βραβεία ποιότητας. Ανάμεσά τους και το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας. Αυτό που αξίζει στην ταινία είναι η αναπαράσταση της εποχής με εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς να λείπουν και μερικές ατέλειες. Οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς πάνω σε ένα σενάριο με τις δικές του αδυναμίες. Ο Σερντάρης και αυτή τη φορά χρησιμοποιεί ως καμβά για την ιστορία του ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός όπως η Μικρασιατική καταστροφή. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα αποτελέσματα των ιστορικών εξελίξεων δεν παρουσιάζονται με τη μορφή ντοκιμαντέρ αλλά μέσα από τα μάτια και τη ζωή των ηρώων. Η τελική γεύση από τον "Έβδομο Ήλιο του Έρωτα" είναι θετική, και σε αυτό ρόλο παίζει και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-12-2001  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.