Ένας Ανθρωπος Παντός Καιρού

Ενας Ανθρωπος Παντος Καιρού

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 80'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Παντελής Βούλγαρης, Τάσος Ζωγράφος, Ντίνος Κατσουρίδης, Πάνος Γλυκοφρύδης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Το «Ένας Ανθρωπος Παντός Καιρού» είναι μια ταινία για τον πολυαγαπημένο κωμικό Θανάση Βέγγο, φτιαγμένη από το στενό του φίλο και συνεργάτη Γιάννη Σολδάτο. Με αφορμή τα 50 χρόνια από το ξεκίνημα της καριέρας του Βέγγου και έχοντας ως βάση την ομότιτλη μονογραφία που εξέδωσε το 2000, ο Σολδάτος επιχειρεί μια σφαιρική καταγραφή του φαινομένου «Βέγγος». Στην προσπάθειά του αυτή ο δημιουργός έπρεπε να υπερπηδήσει ένα βασικό εμπόδιο: την πεισματική άρνηση του «Θου-Βου» να παραχωρήσει συνεντεύξεις ή να μιλήσει για τον εαυτό του από το 1977! Αυτή του η ιδιοτροπία κάνει ακόμα πιο πολύτιμες τις στιγμές που έχει «ξεκλέψει» ο Σολδάτος με τον Βέγγο να μιλά στην κάμερα για στιγμές της καριέρας του στο χώρο του θεάματος.

Όλες οι πτυχές της πορείας του κωμικού παρουσιάζονται χωρίς ωραιοποιήσεις: τα χρόνια στη Μακρόνησο, η οικονομική καταστροφή ως παραγωγός, οι σταθερές αναφορές στις ταινίες του, οι συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες. Κανένας δεν αρνείται να μιλήσει στο Σολδάτο: Αγγελόπουλος, Βούλγαρης, Κατσουρίδης, Γλυκοφρίδης, Γρηγορίου, Κούνδουρος δίνουν τη δική τους οπτική για τον άνθρωπο που γνώρισαν και έζησαν. Την καλύτερη ατάκα δίνει στο Σολδάτο ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας τον Βεγγο «φαλακροδρομέα». Στιγμές γέλιου με σκηνές ανθολογίας από τις ταινίες του, αλλά και εικόνες που υπογραμμίζουν τις δραματικές του ικανότητες, διανθίζουν την αφήγηση. Το «Ένας Ανθρωπος Παντός Καιρού» δεν αποτελεί αγιογραφία και δίνει στο θεατή αρκετό υλικό για να σχηματίσει ο ίδιος άποψη για το τι τελικά είναι ο Βέγγος και να εκτιμήσει την προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-12-2004  |  Διανομή: New Star

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.