Ολο Το Βαρος Του Κοσμου

Όλο Το Βάρος Του Κόσμου

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 123'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Γεωργάκης, Τάκης Ασημακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νίκος Κουρής, Aννα Μάσχα

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Έντεκα άνθρωποι στην Αθήνα του καλοκαιριού, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Aρσης Βαρών, περιπλανώνται στο χρόνο και την πόλη. Καθένας κουβαλά το δικό του φορτίο. Ανάμεσά τους ένας συγγραφέας αναζητά το βάρος της γνώσης, ένας μεσήλικας ιατροδικαστής το βάρος της σεξουαλικότητας, μια γυναίκα το βάρος της απώλειας, μια μετανάστρια με την κόρη της το βάρος της καινούριας αρχής. Μαζί τους ένας φιλότιμος αρσιβαρίστας, ένας οδηγός εκφορτωτικής εταιρίας, ένας νέο υψηλόβαθμο στέλεχος και η lifestyle γυναίκα του. Οι ήρωες διασταυρώνονται, προσπαθούν να μοιραστούν το φορτίο τους όμως συχνά επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο.

Όλο το βάρος του κόσμου προσπαθεί να σηκώσει ο Θάνος Αναστόπουλος στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνει. Παρουσιάζει παράλληλες ιστορίες αυτής της δεκάδας χαρακτήρων, ορισμένοι από τους οποίους δεν έχουν λόγω ύπαρξης, ενώ ορισμένοι άλλοι μοιάζουν ότι έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου lifestyle περιοδικού. Ίσως επειδή είναι η πρώτη του ταινία ο σκηνοθέτης θέλησε να πειραματιστεί σε κάποιο βαθμό με διαφορετικές κινηματογραφικές φόρμες, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Η επιθυμία σου να τα πεις «όλα» από την πρώτη φορά μπορεί τελικά να σε οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να μην λες τίποτα ουσιώδες σε 123 (αργά) λεπτά φλυαρίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26-03-2004  |  Διανομή: Playtime  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.