Να ΜΑ Αγαπας

Να ΜΑ Αγαπάς

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Αντονυ Μπερκ, Ρέα Τουτουνζή, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο «καταραμένος ποιητής» Παύλος Σιδηρόπουλος έχει αφήσει αναμφίβολα το στίγμα του στην Ελληνική ροκ σκηνή. Για τον άνθρωπο αυτό, επιλέγει να κάνει μια ταινία-κατάθεση ένας στενός του φίλος. Μιλά για τον άνθρωπο που πέθανε από τα ναρκωτικά και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μετά το θάνατό του. Η ανάσυρση των αναμνήσεων του σκηνοθέτη για εκείνη την ξεχωριστή φιλία και την περασμένη εποχή, γίνεται μέσα από μια ροκ μπάντα. Το χτες και το σήμερα ενώνονται στην αφήγηση, χωρίς τα όρια μεταξύ τους να είναι ξεκάθαρα.

Το «Να μΑ Αγαπάς» εκτός από τίτλος του πιο γνωστού τραγουδιού του Σιδηρόπουλου, είναι και ο τίτλος της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Θωμόπουλος, αφιερωμένη στον απόντα τραγουδιστή. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης κάποιες ταινίες γίνονται για τα κέρδη, άλλες για τη δόξα και άλλες για να προπαγανδίσουν. Υπάρχουν όμως και ταινίες που γίνονται επειδή «δεν γίνεται να μη γίνουν». Στην περίπτωση όμως του «Να μΑ Αγαπάς» εφαρμόζεται η θεωρία που λέει ότι οι ταινίες «εις μνήμη», γίνονται περισσότερο για την ανάγκη των δημιουργών τους παρά για τους ίδιους τους εκλιπόντες. Ο Θωμόπουλος δίνει στη μεγάλη οθόνη τις δικές του αναμνήσεις από τον Σιδηρόπουλο χωρίς να προσπαθεί να κάνει μια πλήρη βιογραφική ταινία. Από την ταινία αξίζει να σημειωθεί η πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο του Γιάννη Βούρου και η πολύ καλή ερμηνεία του Αντονυ Μπερκ στο ρόλο του τραγουδιστή. Μια ταινία μόνο για φανατικούς φίλους του Σιδηρόπουλου και για τους θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 06-02-2004  |  Διανομή: Artfree  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.