Γαμηλια Ναρκη

Γαμήλια Νάρκη

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 80'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτης Ινδαρές

Πρωταγωνιστούν: Φάνης Μουρατίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ναταλία Στυλιανού, Αννα Δημήτριεβιτς, Δημήτρης Κουτρουβιδέας

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Θωμάς είναι παντρεμένος με τη Λίλη, εδώ και επτά χρόνια. Διανύουν, δηλαδή, την πιο κρίσιμη χρονιά του γάμου τους. Ενώ όλα φαίνονται να είναι υπό έλεγχο η παραδουλεύτρα τους φεύγει, αφήνοντας τον πιτσιρικά στα χέρια του ζευγαριού. Το γεγονός αυτό ανατρέπει τα πάντα, καθώς η Λίλη αρνείται να ασχοληθεί με το παιδί και το σπίτι. Ο Θωμάς αναζητά συμπαράσταση στον συνάδελφο και κουμπάρο του. Εκείνος αποφασίζει να τον «βοηθήσει» γνωρίζοντάς του την Ιρίνα, μια πανέμορφη 23χρονη Ρωσίδα. Ο Θωμάς όμως, θα πάρει μια απρόσμενη απόφαση προσλαμβάνοντας την Ιρίνα στη θέση της οικιακής βοηθού. Η πρωτοβουλία του αυτή θα είναι η αρχή πολλών απολαυστικών καταστάσεων.

Η Γαμήλια Νάρκη κινείται τελικά σε ένα κινηματογραφικό είδος που έχουμε συνηθίσει να εισάγουμε, μεταξύ κομεντί και κωμωδίας, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Ινδαρέ έρχεται επτά χρόνια μετά τον βραβευμένο "Τσαλαπετεινό του Wyoming". Η «Νάρκη» διαθέτει ένα από τα βασικότερα συστατικά για να πετύχει μια κωμωδία: σωστό timing. Οι ατάκες πέφτουν βροχή και οι σεναριακές ανατροπές έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Με τέτοια καλά συστατικά το γέλιο δεν αργεί να έρθει, αποδεικνύοντας πως δικαίως η ταινία κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πίσω όμως από το κωμικό της προφίλ, η Γαμήλια Νάρκη αποτελεί ένα σχόλιο για την ανατροπή των ρόλων των δύο φύλων στη σύγχρονη εποχή. Παρουσιάζει την αμηχανία των ανδρών, που στη σημερινή εποχή τους ζητείται να είναι επιθετικοί αλλά και υποχωρητικοί ταυτόχρονα. Ο Θωμάς προσωποποιεί αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα (μέσα από την άψογη ερμηνεία του Φάνη Μουρατίδη) με το διαρκώς απορημένο βλέμμα του. Ας μην παραβλέπουμε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που βοηθά την ταινία να απογειωθεί, τη χημεία του Μουρατίδη με τον αντιδιαμετρικό, ως ήρωα, Αλέξανδρο Λογοθέτη (που βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου). Εκτός από την ευχάριστη γεύση της «Νάρκης», αυτό που μένει μετά από αυτή τη δεύτερη επιτυχία του Δημήτρη Ινδαρέ, είναι οι αυξημένες προσδοκίες για την επόμενη δημιουργία του.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-01-2004  |  Διανομή: Ama Films

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.