Ένα Τραγούδι Δε Φτάνει

Ένα Τραγούδι Δε Φτάνει

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 118'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Χρονοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Γωγώ Μπρέμπου, Γιάννης Κοκιασμένος, Αλεξάνδρα Καρώνη, Φένια Παπαδόδημα, Αννα Κουτσαφτίκη

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Το χειμώνα του 1972, η 28χρονη Ειρήνη συλλαμβάνεται από τη χούντα για αντικαθεστωτική δράση και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Πίσω της αφήνει την κόρη της Όλγα, τον μεγάλο της έρωτα Μανώλη και την αχώριστη παιδική φίλη Βάσια. Η Όλγα από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται ολομόναχη βιώνοντας την φυλάκιση σαν προσωπική εγκατάλειψη. Ο Μανώλης αναγκάζεται για πρώτη φορά να αναλάβει την ευθύνη της κόρης του. Η Βάσια σταδιακά θα αναπληρώσει το κενό της Ειρήνης και όταν τον Αύγουστο του 73 εκείνη αποφυλακίζεται τίποτε δεν θα είναι ίδιο.

Το Ένα Τραγούδι Δε Φτάνει επικεντρώνεται στο κλονισμό της σχέσης της κόρης με τη μητέρα, με την αφήγηση να διασπάται σε δυο χρονικές ενότητες που αλληλοδιαπλέκονται καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. ΑφΑ ενός στην εποχή της χούντας, η οποία αποδίδεται με υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία και αφΑ ετέρου στη σημερινή εποχή όπου τα τραύματα εξακολουθούν να παραμένουν και να βαραίνουν την οικογένεια. Αψεγάδιαστες ερμηνείες από σύσσωμο το cast, δυναμικές συγκρούσεις, ένοχες σιωπές, βλέμματα γεμάτα πικρία, συγκίνηση. Αν ήταν το σενάριο κάπως πιο σφιχτοδεμένο, θα μιλούσαμε για μια πραγματικά πολύ καλή ταινία. Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ας ελπίσουμε ότι και το ευρύτερο κοινό θα αγκαλιάσει την ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 09-01-2004  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.