Bronson

Κείμενο: Πέτρος Καλογεράς

Τα ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο βίαιο κατάδικο που υπήρξε ποτέ στις Βρετανικές φυλακές. Ο λόγος για τον Charles 'Charlie' Bronson, τον Ουαλό κατάδικο που έχει περάσει περισσότερα από 30 χρόνια στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Michael Peterson, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έκανε γνωστές τις διαθέσεις του από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτος στον καυγά και στους μπελάδες, ξεκίνησε τη σχέση του με το σωφρονιστικό σύστημα σε ηλικία μόλις 22 ετών όταν και λήστεψε ένα ταχυδρομείο. Η ποινή που του έδωσε το δικαστήριο ήταν εφτά χρόνια και ο Michael πέρασε την πόρτα της φυλακής αφήνοντας πίσω γυναίκα και παιδί. Η γυναίκα του τον χώρισε λίγο αργότερα και εκείνος θεώρησε σκόπιμο μέσω της συμπεριφοράς του να αυξήσει την ποινή του στο διπλάσιο περνώντας τον περισσότερο καιρό στην απομόνωση. Το όνομα Charles Bronson του δόθηκε από έναν πρώην συγκρατούμενό του όταν αποφυλακίστηκε ώστε να κάνει πιο εύκολα καριέρα ως μποξέρ. Η σχέση του όμως με την φυλακή αποδείχτηκε πιο δυνατή από εκείνη με την ελευθερία του...
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου όπως δημοσιεύτηκε στο CinemaNews.gr στις 16.12.2010

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Bronson».

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Kelly Adams, Luing Andrews

 

CinemaNews.gr on Facebook

+ Βραβεία Oscar

+ Χρυσές Σφαίρες

+ Screen Actors Guild

+ Directors Guild

+ Writers Guild

+ Producers Guild

+ Independent Spirit Awards

+ Βραβεία BAFTA

+ Βραβεία CESAR

+ Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας

+ Ευρωπαικά Βραβεία EFA

+ Φεστιβάλ Καννών

+ Φεστιβάλ Βενετίας

+ Φεστιβάλ Βερολίνου

+ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

+ Φεστιβάλ Ρώμης

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.