Another Year

Κείμενο: Γιάννης Βασιλείου

Ένα παντρεμένο ηλικιωμένο ζευγάρι βιώνει τις απογοητεύσεις και τις ατυχίες των φίλων και της οικογένειάς του καθώς ο χρόνος περνά. Το ζευγάρι αυτό, ο Tom και η Gerri ζουν μια ευτυχισμένη ζωή. Είναι βαθιά ικανοποιημένοι στη σχέση τους και ευτυχισμένοι με τις καριέρες τους. Ο Tom (Jim Broadbent) είναι γεωλόγος μηχανικός και η Gerri (Ruth Sheen) ψυχολόγος. Διέξοδός τους είναι ένα μικρό περιβόλι λαχανικών το οποίο φροντίζουν ιδιαίτερα. Φίλοι και οικογένεια κάνουν το πέρασμά τους, περιγράφουν τα προβλήματά τους και φεύγουν, ενώ ξεχωρίζει η στενή φίλη του ζευγαριού, η νευρική και ιδιότροπη Mary (Lesley Manville), που βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση συντρόφου. Όταν πέφτει το βλέμμα της στον γιο της Gerri, η ιστορία αλλάζει πορεία και συμβαίνουν διάφορες ανατροπές.
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου όπως δημοσιεύτηκε στο CinemaNews.gr στις 25.11.2010

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Μια Χρονιά Ακόμα».

Σκηνοθεσία: Mike Leigh
Πρωταγωνιστούν: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen

 

CinemaNews.gr on Facebook

+ Βραβεία Oscar

+ Χρυσές Σφαίρες

+ Screen Actors Guild

+ Directors Guild

+ Writers Guild

+ Producers Guild

+ Independent Spirit Awards

+ Βραβεία BAFTA

+ Βραβεία CESAR

+ Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας

+ Ευρωπαικά Βραβεία EFA

+ Φεστιβάλ Καννών

+ Φεστιβάλ Βενετίας

+ Φεστιβάλ Βερολίνου

+ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

+ Φεστιβάλ Ρώμης

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.