Kick Ass

Κείμενο: Βασίλης Σπανός

Nεαρός σπασίκλας μαθητής Λυκείου, ο Dave Lizewski (Aaron Johnson) αποφασίζει να εισχωρήσει δυναμικά στον φανταστικό κόσμο των comic και των υπέρ-ηρώων που λατρεύει, μετατρέποντας τον εαυτό του σε έναν από αυτούς. Δημιουργεί το υπέρ-ηρωικό alter-ego του, ονόματι Kick-Ass και χρησιμοποιώντας μια πράσινη στολή δύτη ως κοστούμι, αποφασίζει να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα της γειτονιάς του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Dave δεν είναι ούτε μεταλλαγμένος, ούτε εξωγήινος, ούτε πάμπλουτος νεαρός με γκάτζετς τελευταίας τεχνολογίας, ούτε καν μυώδης. Κοινώς, δεν διαθέτει καμία υπέρ-δύναμη πέρα από μια ισχυρή θέληση να πετύχει. Τα πράγματα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, όταν θα μπλεχτεί άθελα του στο δρόμο ενός ντουέτου αντίστοιχων 'υπέρ-ηρώων', του Big Daddy (Nicolas Cage) και της Hit Girl (Chloe Moretz) ,οι οποίοι έχουν πάρει το ρόλο τους πολύ πιο σοβαρά. Με την συνδρομή ενός ακόμα αρχάριου νεαρού 'υπέρ-ήρωα', του Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), θα τεθούν όλοι αντιμέτωποι με τον τοπικό μαφιόζο της περιοχής Frank D'Amico (Mark Strong).
Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου όπως δημοσιεύτηκε στο CinemaNews.gr στις 22.04.2010

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Kick-Ass».

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn
Πρωταγωνιστούν: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong

 

CinemaNews.gr on Facebook

+ Βραβεία Oscar

+ Χρυσές Σφαίρες

+ Screen Actors Guild

+ Directors Guild

+ Writers Guild

+ Producers Guild

+ Independent Spirit Awards

+ Βραβεία BAFTA

+ Βραβεία CESAR

+ Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας

+ Ευρωπαικά Βραβεία EFA

+ Φεστιβάλ Καννών

+ Φεστιβάλ Βενετίας

+ Φεστιβάλ Βερολίνου

+ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

+ Φεστιβάλ Ρώμης

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.